Rembrandtpark

Hardlopen in het Rembrandtpark.

Het park werd aangelegd tussen 1971 en 1973. Met een oppervlakte van 45 ha. is het Rembrandtpark vergelijkbaar met een nabij gelegen park: het Vondelpark.

Het park wordt vooral gebruikt door de mensen uit de buurt. De buurtbewoners vinden er rust of komen er wandelen, fietsen, vissen en sporten. Het park wordt gekenmerkt door stukken bos, kronkelende waterpartijen, glooiende gazons. Overal in het park zijn wandelpaden aangelegd. Bovendien loopt er een fietspad dwars door het park van noord naar zuid. Dit alles biedt voldoende mogelijkheden om hard te lopen. Ook de trappen en de hellingen die op bepaalde punten toegang geven tot het park kunnen worden gebruikt. Kortom een prima park om je trainingsrondje te lopen.

In de winter zijn we aangewezen op het fietspad dat door het park loopt. Gelukkig is het Vondelpark en de Sloterplas goed bereikbaar via een verkeersluwe route waardoor in de winter ook voldoende mogelijkheden zijn voor een leuke training. Er wordt verzameld bij GoFysio en bij de ingang van het Rembrandtpark aan de Willem Schoutenstraat.