Trainers bij Hardlopen Amsterdam

Professionele trainers

Hardlopen Amsterdam werkt alleen met professionele trainers, maar stelt plezier boven strakke trainingsschema's. Natuurlijk worden de nieuwste ontwikkelingen op trainingsgebied nauwgezet gevolgd en direct in ons programma ingepast.
De meeste trainers zijn gecertificeerd door de KNAU of hebben een gelijkwaardige certificatie. Een enkeling heeft door jarenlange ervaring zijn kwaliteit als trainer bewezen.

Onze trainers

 • Hoi, ik ben Anne-Floor en mijn grote passie is hardlopen. Het maakt mijn hoofd leeg en geeft mij een frisse start van de dag. Je raad het al, ik begin de dag vroeg met een rondje rennen. Heerlijk bij zonsopkomst of nog in het pikkedonker. Regen, sneeuw, warme zon, bergen, niets is te gek om toch even naar buiten te gaan.

  In mijn jeugd was ik een fanatiek hockeyer en gaf al vroeg training. In mijn studententijd ben ik naast het hockeyen gaan wedstrijdroeien. Pas toen ik “te oud” werd voor het eerste elftal en in een 2e team kwam ben ik fanatiek gaan rennen. Eerste doel de marathon van New York. Wie ooit een marathon heeft gelopen weet wat dit voor een kick geeft. Na deze ervaring ben ik door blijven rennen en heb nu meerdere marathons en vele “kleinere” wedstrijden gelopen.

  Met het geven van trainingen kan ik iets wat ik zelf enorm leuk vind, delen en leren aan anderen. Ik combineer training geven met een fulltime managementbaan in de cultuur en twee kinderen.

  Mijn doel is om jou uit te dagen op jouw niveau en je enthousiast te krijgen om je eigen (hardloop)doel te behalen of dat nou 30 minuten aan een stuk hardlopen is of een PR op een afstand.


   

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • volgt

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • Als kind werd ik lid van de plaatselijke atletiekvereniging en daar werd de basis gelegd voor mijn uit de hand gelopen hobby: inmiddels heb ik meer dan 20 verschillende marathons gelopen (waaronder de zes Majors) en 1 ultramarathon (de Two Oceans Marathon in Kaapstad van 56km).

  Nadat ik eindelijk een marathon onder de 3u30 had gelopen, ben ik me meer gaan richten op trailrunning. Snelle tijden zijn niet meer zo belangrijk voor me, ik geniet nu vooral van de sfeer en de omgeving. Van het lopen in de natuur kom ik helemaal tot rust...

  Ik vind het fantastisch om andere mensen enthousiast te krijgen voor het lopen en ze te helpen hun doelen te bereiken. Of dat nou voor het eerst 30 minuten aan een stuk lopen is of een snelle eindtijd op een (halve) marathon.

  Loopscholing en krachttraining vormen een belangrijk onderdeel van mijn trainingen en helpen blessures te voorkomen. Je zult bovendien merken dat je sneller wordt als je sterker bent. Maar het allerbelangrijkste is gezelligheid en op een leuke manier samen trainen!

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • Hoi, ik ben Ardjan, 42 jaar en een fanatiek triatleet en hardloper. Na in mijn jeugd op een hoog niveau te hebben gevoetbald heb ik een aantal jaren niets aan sport gedaan. In 2016 kwam ik in aanraking met de triathlon sport en was daar direct door gegrepen. Inmiddels 5 jaar verder heb ik 2 hele Ironmans op mijn naam staan en veel andere wedstrijden over kortere afstanden. Het leukste (en beste) onderdeel is het hardlopen. 

  Mijn doel is om jou uit te dagen op jouw niveau en je enthousiast te krijgen om je eigen (hardloop)doel te behalen of dat nou 30 minuten aan een stuk hardlopen is of een PR op een afstand.


   

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • Hoi! Mijn naam is Arjan!

  Na jaren volleybal te hebben gespeeld overgestapt op het hardlopen. Begonnen als loper met een beginnrscursus en het plezier in lopen daar opgepakt. Na het volgen van looptrainers cursus bij de Atletiek Unie nu al een aantal jaren actief als trainer. Ik verzorg trainingen voor beginners en wat meer gevorderden.


  Met de duinen als "achtertuin" is het altijd een plezier te trainen of een training te geven. En bij mij is de thee/koffie na de training net zo belangrijk als de Warming Up, techniek en het lopen!

  Tot snel bij mijn training!

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • Ik begon met hardlopen als puber, als een leuke en sportieve bezigheid tijdens mijn drukke middelbare-schooltijd. Ik liep kleine wedstrijdjes en heb toen ik zeventien was de marathon van New York gelopen; een onvergetelijke ervaring, niet alleen het beleven van zo’n grote sportieve manifestatie, maar ook de persoonlijke voldoening achteraf na maanden hard trainen. Hardlopen is nog steeds de sport die ik het liefst beoefen: trek een paar hardloopschoenen aan en je kunt naar buiten. Zo simpel! Of je je voorbereid op een grote wedstrijd, of gewoon een klein wekelijks rondje in het Flevopark doet, wat ik iedereen wil meegeven is op een gezonde manier bezig zijn met je lichaam en je conditie verbeteren. Hardlopen is daarnaast ook heel effectief om je hoofd even helemaal leeg te maken in de drukke stad. Naast het hardlopen werk ik al jaren in de hospitalitybranche (momenteel in een groot Amsterdams museum) en geef ik gastvrijheidstrainingen. Ik vind het leuk om mensen op een positieve, coachende manier iets te leren en combineer nu twee dingen die ik het leukst vind om te doen: Training geven en hardlopen! Tijdens mijn trainingen vind ik het belangrijk dat er een een ontspannen en gezellige sfeer heerst binnen de groep en dat jij als deelnemer het plezier in het lopen kunt combineren met leren over looptechnieken, krachttraining en blessurepreventie. Maar het belangrijkste is het lekker lopen met elkaar en de voldoening achteraf en dat je trots mag zijn op jezelf! Ik zie je graag bij een van mijn trainingen!

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • In 2019 trainer geworden bij Hardlopen Amsterdam. Ik houd van hardlopen omdat het zo laagdrempelig is, efficiënt en een heerlijke manier om op vakantie even op mijzelf te zijn en van de gebaande paden af te gaan en één te zijn met de omgeving. Ik houd er van om lopers zelfstandig te leren lopen door ze bewust te maken van hun techniek en oefeningen mee te geven waardoor de kans op blessures wordt verminderd en kracht en energie toenemen. 
  Ik heb veel ervaring met het stellen van trainingsdoelen en hoe dat op een gezonde manier te bereiken. De afgelopen 15 jaar veel halve marathons en 2 hele marathons gelopen. Daarnaast vind je mij elke week op de Jaap Edenbaan, in de sportschool en als het wat warmer wordt in een roeiboot, op de racefiets of op de mountainbike.

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • Hi! Mijn naam is Bas en ik ben 28 jaar oud. Ik ben opgegroeid in Nootdorp en uitgevlogen naar Amsterdam-Noord. Sinds het jaar 2000 leef ik in mijn vrije tijd voor atletiek. Wel recreatief. Ik de loop der jaren heb ik ook een passie voor wijn gekregen en praat ik daar graag over. Sinds 2023 heb ik samen met mijn een bedrijf opgezet waarin we advies geven in sport, voeding en supplementen. Deze ideale balans zorgt voor mijn dagelijkse motivatie! Ik hoop dit graag aan iedereen over te kunnen brengen. Voor vragen ben ik altijd bereikbaar en ik zie je snel op de training! 

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • Hallo, mijn naam is Bas-Jan en op mijn 47ste heb ik het hardlopen ontdekt. Onbevangen op mijn bootschoenen en in zwembroek ging ik van start. Al snel geraakt door deze loopsport ben ik langere afstanden gaan lopen en dat smaakte naar meer. Helaas werd mijn onervaren looptechniek gevolgd door blessureleed.

  Ik werd gewezen op het boek van Danny Dreyer. Mijn eerste kennismaking met ChiRunning. De andere manier van bewegen en beleven wekte direct mijn interesse. Daarna ben ik gestart met het volgen van workshops bij Jan van Westerlaak en Marion Meesters. Gevolgd door twee jaar techniekgroep bij Marion. Zij heeft mij gevormd en op het juiste spoor gezet.

  Stap voor stap heb ik progressie gemaakt en de weg van de geleidelijkheid gevolgd. De opleiding tot ChiRunning Instructeur heb ik in 2019 afgerond en ben daarmee gecertificeerd instructeur.

  De liefde en ook mijn passie voor het hardlopen breng ik graag overbrengen op anderen. Moeiteloos en ontspannen, zonder blessures sneller worden. Dat kan! 

   

  Tot snel bij mijn trainingen!

  Bas-Jan de Bruijn

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • Camille Boyer

  Nadat ik in 2014 mijn trainersdiploma bij de Atletiekunie had gehaald, begon ik direct als trainer bij Hardlopen Amsterdam. Na al die jaren vind ik het geven van trainingen nog steeds een van de allerleukste dingen om te doen. Het kost geen energie, het gééft energie. In mijn groepen draag ik zorg voor een veilige en ontspannen sfeer, waarin iedereen zich op zijn gemak voelt en waarin gelachen kan worden. Door eindeloos te variëren met oefeningen, intervalvormen en andere programmaonderdelen is elke training weer anders. Ik besteed ruim aandacht aan techniek en kracht, wat mede bijdraagt aan blessurevrij lopen. Een betere techniek helpt bovendien om een snellere loper te worden, iets wat velen nastreven. En dat lopers met een betere techniek er voor de toeschouwer ook gewoon een stuk leuker uitzien, is natuurlijk mooi meegenomen.

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • Hoi, ik ben Carlos, geboren in 1994 en een gepassioneerd hardloper en trainer. Ik leef voor een gezond leven en streef ernaar om fit te blijven tot ver in mijn 90-plus jaren. Geïnspireerd door het boek "Blue Zones" heb ik opleidingen in training en voeding gevolgd in Spanje.

  Naast hardlopen en hiking ben ik een fanatieke beoefenaar van squats en deadlifts. Ik geloof dat een combinatie van kracht- en cardio-oefeningen essentieel is voor een gezond en lang leven.

  Bij mij kun je terecht voor veilige en efficiënte trainingen in hardlopen en power walking. Of je nu wilt beginnen met hardlopen, je techniek wilt verbeteren, of gewoon fitter wilt worden, ik help je graag je doelen te bereiken. Sluit je aan bij een van mijn trainingen en ontdek hoe je jouw fitheid naar een hoger niveau kunt tillen.

  Ik kijk er naar uit.

  Met sportieve groet,

  Carlos Gonzalez

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • volgt

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • Als jongetje had ik twee grote passies: tekenen en sporten. En het leuke is dat die twee passies mijn leven grotendeels hebben bepaald; ik ben grafisch ontwerper geworden en bleef daarnaast veel sporten. Op een gegeven moment vond ik het tijd om mijn sportieve kant meer ruimte te geven en toen ben ik fulltime sportleraar geworden. Nu geef ik al weer meer dan 25 jaar diverse soorten trainingen. En: tekenen doe ik ook nog steeds met veel plezier. De trainingen kunnen heel verschillend zijn, al hebben ze een ding gemeen: ze vinden buiten plaats, gewoon omdat het zoveel lekkerder is om in de buitenlucht te sporten, welk weer het ook is. Aan bod komen: hardlooptraining, conditietraining, bootcamp 50+ en fitwalktraining. De trainingen zijn ook geschikt als sportrevalidatieprogramma voor mensen die bijvoorbeeld na een operatie weer in conditie willen komen. Ik merk dat steeds meer mensen er baat bij hebben. De trainingen die je volgt, zijn altijd goed opgebouwd. De focus van iedere training is anders natuurlijk, maar een goede warming-up, oefeningen voor de coördinatie en de balans en krachtoefeningen komen in iedere training terug. Ook aan looptechniek en houding wordt in iedere training gewerkt. Er zijn verschillende soorten sporters: de goed getrainde en ambitieuze sporters, sporters die komen omdat ze even iets buiten willen doen, sporters die het vooral gezellig willen hebben, sporters die heel lang niks gedaan hebben en de draad weer op willen pakken, sporters met blessures die het een beetje voorzichtig aan willen doen. Het maakt niet uit of je een geoefende sporter bent of nog nooit eerder gesport hebt, ik zorg voor de juiste uitdaging die jij aankan! Persoonlijke aandacht voor iedere deelnemer vind ik heel belangrijk. Iedereen kan sporten en bewegen, dus de beginnende hardloper of zij die al meer ervaring hebben in sporten en hardlopen is welkom.

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • Mijn naam is Cora Meere. Na een aantal jaar te hebben gehandbald ben ik op 15 jarige leeftijd overgestapt op atletiek. In eerste instantie als jeugdatleet op zowel de technische als de looponderdelen. Al gauw bleek dat mijn voorkeur toch wel uitging naar het lopen. In de loop der jaren heb ik zo’n beetje alle afstanden wel geprobeerd. Van de 100 meter sprint tot en met de marathon. Nu wissel ik het lopen af met heel veel andere activiteiten, zoals fietsen, zwemmen, wandelen en crossfit. Bewegen is voor mij plezier. En daarnaast een manier om mijn hoofd leeg te maken.

  In het dagelijks leven ben ik werkzaam als sociaal juridisch medewerker in het arbeidsrecht. Sinds 2008 geef ik daarnaast trainingen bij verschillende verenigingen/clubs. En in juni 2021 heb ik de opleiding tot sporttherapeut afgerond. Hierdoor kan ik de atleten niet alleen begeleiden op het gebied van lopen maar ook op het gebied van blessures. In al deze facetten is het voor mij een uitdaging om mensen letterlijk en figuurlijk in beweging te brengen. In beweging komen is van grote invloed op lichaam en geest en zorgt ervoor dat je sterker wordt in alle opzichten. 

  Daarbij staat het voor mij voorop om er voor te zorgen dat de atleten vooral veel plezier aan het hardlopen beleven. Dat betekent dus een hoop fun tijdens de run.

  Mijn motto in het leven is dan ook: "Niets moet, alles mag." 

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 •  

  Hoi! Ik ben Danielle. Sinds mijn 7e doe ik aan atletiek, eerst in Assen, daarna in Groningen om vervolgens naar Amsterdam te gaan verhuizen en lid te worden van de studenten atletiek vereniging A.S.A.V. Aquila. Het hardlopen op de baan geeft mij toch altijd iets magisch, en de 400m werd mijn specialisme. Nog steeds krijg ik kriebels in mijn buik als ik nu de 400m op tv kijk, zo spannend!

  Na een aantal blessures ben ik wat vaker gaan wielrennen en uiteindelijk heb ik het zwemmen ook geleerd. Lid worden van een triathlon vereniging was hierbij de volgende stap en zo heb ik sinds 2015 ook een aantal (sprint)triathlons gedaan. Mijn hoogtepunt was, letterlijk, de Alpe d'Huez triathlon in 2021. Afzien, maar een hele mooie ervaring! 

  Bij triathlon vereniging De Dolfijn in Amsterdam geef ik op woensdagavond sinds een aantal jaren hardlooptraining en ben ik sinds oktober 2019 gediplomeerd hardlooptrainer. 

  Ik kijk er naar uit om op de maandagavond op IJburg ook enthousiaste atleten te trainen. 

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.

 • Ik ben moeder van 2 prachtige kinderen. Naast het geven van trainingen loop ik zelf ook nog graag met mijn partner Gert. In de lente breiden we onze km ’s uit, in de zomer gaan we het strand op, lopend door het mulle zand en in de duinen. We zoeken de bergen op in de landen waar we op dat moment zijn. Met de herfst maken we vele km ’s in het bos, met een natuurlijke demping van de neergestreken bladeren op ons pad, genietend van het zachte zonlicht gefilterd door de bomen. De winter staat in het teken van pittige intervallen om ons tempo flink te verhogen op de 5 en 10 km. Zodra de eerste sneeuwvlokken zijn gevallen zie je onze voetafdrukken daar in terug!

  Zolang je variatie houdt in de hardlooptrainingen hou je het lopen leuk en heb je minder kans op blessures. Voor mij betekent fysieke inspanning mentale ontspanning en daar heb je na het lopen ook nog profijt van. Tijdens de trainingen is dit een punt van aandacht. De reden daarvoor is omdat snel geneigd wordt in een te hoog tempo te gaan lopen, met het gevolg van fysieke overspanning wat op den duur blessures oplevert. Naast het lopen ligt de aandacht ook bij de oefeningen voor de coördinatie, stabiliteit, flexibiliteit en kracht. Al deze elementen dragen bij aan een goede looptechniek en sterke spieren. Dat resulteert in mooie resultaten.

  De trainingen zijn altijd met een lach. Deadline op je werk, hectisch thuisfront, kortom te veel gehaast om tijdig op de training aan te komen. De mentale spanning verdwijnt bij de eerste stappen die je zet in de training. Naast trainer voor Hardlopen Amsterdam ben ik ook werkzaam als Running Therapeut, Leefstijlcoach en geef ik diverse vormen van stabiliteits-, flexibiliteits-, en krachttrainingen. Hobby’s: Voor de volle 100% moeder zijn, koken, reizen, fotograferen.

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 •  

  David is een zeer ervaren trainer en oprichter van Hardlopen Amsterdam / Stichting We Run The City, één van de grootste hardloopclubs van Nederland.

  HARDLOPEN: Loopt van jongs af aan. Begon op zijn zevende en loopt sindsdien meer of minder veel hard. “Als ’t allemaal lekker gaat, is hardlopen een heerlijke sport, en ook de eenvoudigste. Het is de beste manier om fit te worden en te blijven, zowel fysiek als mentaal. Bovendien verken je heel effectief je omgeving: een bijkomend voordeel!

  TRAINERSCHAP: “Het is leuk om beginnende en gevorderde lopers de mooie kanten van het hardlopen te laten ondervinden. Dus op een manier, waardoor lichaam en geest langzaam en verstandig getraind raken in het hardlopen”.

  PERSONALIA: David Knappstein (Linkedin: Profiel David Knappstein) Geboren in 1971 in Rotterdam en actief loper sinds 1978; Hardlooptrainer in Amsterdam sinds 2003; Gecertificeerd KNAU-trainer van hardloopgroepen: Trainde zelf bij Bram Wassenaar; Heeft al veel beginnende lopers aan het lopen gekregen en gehouden en veel marathonlopers in spé de marathon laten lopen.

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 •  

  Hoi! Mijn naam is Deborah. Ik kan niet zonder hardlopen! Het geeft me energie en nieuwe ideeën. Ik doe als sinds m’n twintiger jaren aan atletiek, eerst vooral middellange afstand op de baan en met de jaren steeds meer langere afstanden op de weg.

  Met het geven van trainingen bij Hardlopen Amsterdam kan ik iets wat ik zelf enorm leuk vind, delen en leren aan anderen. In mijn trainingen besteed ik graag aandacht aan de techniek van het hardlopen en aan het opbouwen naar een langere afstand. Maar met stip op één staat plezier hebben in het lopen!

  Tot snel bij mijn training!

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • Hello! I'm Elia, a 21-year-old from southern Germany. Three years ago, after completing my first half
  marathon, I discovered my passion for running, and since then, I' ve embraced every surface and
  distance, from 5ks on the track to challenging 50ks in the mountains. Currently pursuing studies in
  physiotherapy at HVA, I'm deeply committed to aiding injured runners in their journey back to the
  trails. Prioritizing the importance of rest and recovery in maintaining optimal health, I integrate these
  principles into my coaching sessions. My ultimate goal is to inspire others to find the same joy in
  running that I have. I can't wait to lace up and hit the road with you soon!

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • Volgt

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • Hoi Ik ben Esther.

  Altijd met sport bezig geweest, zelfs aan de ALO gedacht toen ik een vervolgopleiding moest gaan kiezen. Dit werd Voeding en Diëtetiek, maar sport is nooit uit mijn systeem geweest. 

  In 2019 mijn diploma hardlooptrainer gehaald en dat had ik eerder moeten doen! Het geven van trainingen geeft zoveel plezier, mensen leren hardlopen, vooruit zien gaan, doelen zien halen. 

  Ik heb zelf diverse sporten gedaan: turnen, tennis, atletiek, hockey, roeien en weer terug bij hardlopen en korte ritjes wielrennen. Zoals je ziet; allemaal teamsporten of gezamenlijke training sporten. Alleen hardlopen vind ik niet heel leuk. In een groep geeft zoveel meer plezier en stimulans. Ik hoop dat jullie te laten ervaren tijdens de trainingen.

  Ik doe graag mee aan hardloopwedstrijdjes, puur voor de fun. Ik hoef geen strakke tijd meer neer te zetten, maar help lopers graag sneller worden, dat wel!

  Ik werk als diëtist  in het Antoni van Leeuwenhoek. Voeding is mijn passie en ik ben graag in de keuken te vinden voor het bakken van taarten, cakes en lekkere broden.

  Tot ziens bij de trainingen!

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • In mijn jeugd tijdens de voetbaltraining vond ik het warmlopen vaak al een leuk onderdeel. Dit in tegenstelling tot de meeste teamgenoten. Waarschijnlijk zat het hardlopen dus al in mijn genen.

  Sinds ca. 1985 ben ik aan het hardlopen. Eerst onregelmatig. De eerste paar jaren twee maanden trainen voor de halve marathon van Amsterdam, die toen nog in mei was, en daarna weer stoppen met hardlopen.

  Van 1989 tot 2011 heb ik met veel plezier getraind bij een hardloopclub. Door de regelmaat en door gevarieerd te trainen merkte ik dat de techniek, uithoudingsvermogen, kracht en de snelheid verbeterden.

  Plezier in het hardlopen is de basis om het vol te houden. Dat is dan ook één van mijn belangrijkste motivaties om te rennen. Ook kan je je gedachten even lekker resetten, energie opdoen en sociale contacten leggen.

  Sinds oktober 2014 ben ik hardlooptrainer. Hierin probeer ik mijn ervaring te gebruiken om mensen een goede training te geven. Gericht op techniek, kracht en blessurepreventie.

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • Ik ben opgegroeid met sport. Ik ben er van overtuigd dat dit mij sportief, positief en sociaal heeft gevormd. Sport is dus goed voor de geest, het lichaam maar ook voor het sociaal aspect. Hardlopen binnen een groep brengen al deze ingrediënten samen. Ik geniet van elk stapje vooruitgang die mijn lopers boeken. Plezier in de training staat bij mij hoog in het vaandel.

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • Training gesloten.

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • Als kind was ik altijd al erg geïnteresseerd in sport. Ik heb verschillende sporten beoefend zoals voetbal, zaalvoetbal, basketbal, judo, zwemmen, badminton en natuurlijk hardlopen. Op 8 jarige leeftijd liep ik mijn eerste 5 kilometer wedstrijd. Al snel bleek dat ik het hardlopen in de benen had en heb mezelf kunnen ontwikkelen tot hardloper op verschillende afstanden. Nadat ik bij de Atletiekacademie mijn trainerslicenties ‘Looptrainer 2’ en ‘Looptrainer 3’ heb behaald, heb ik in de zomer van 2010 de stoute schoenen aangetrokken en ben mijn eigen coachingsbedrijf begonnen. Naast de trainingen die ik geef in het olympisch stadion Amsterdam bij A.V. Phanos, heb ik sindsdien al vele hardlopers mogen begeleiden, van beginnend- tot wedstrijdloper.

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • Ik kom uit een sportief gezin en het sporten is mij zeg maar met de paplepel ingegeven. Voetballen, schaatsen, hardlopen, wielrennen, volleyballen, fitness, judoën, zwemmen, surfen, skiën, darten…. Niet vreemd dat je die sportervaring op een bepaald moment wil delen en overbrengen. Na een aantal jaren schaatstrainingen te hebben gegeven ben ik sinds 25 jaar lange afstand trainer bij Atletiek Vereniging Startbaan in Amstelveen. Daar ken ik David ook van. Ook ben ik Fitness-, spinningtrainer en runningtherapeut. In de loop der jaren heb ik training gegeven aan allerlei groepen en personen, van echte beginners tot ervaren sporters, van bedrijven tot langdurig werklozen, van mensen met een verslavingsprobleem tot topsporters (die dat probleem soms ook hebben) en van allochtone vrouwen tot mensen met mentale problemen. “Mensen trainen vind ik een dankbare bezigheid. Het is goed om te zien dat je hen verder kunt brengen en dat ze zich beter gaan voelen ongeacht hun situatie. Mijn grote sportervaring geeft mij daarbij de mogelijkheid om over de “sportgrenzen” heen te kijken. Daarbij is plezier heel belangrijk naast deskundigheid en begeleiding” Momenteel fiets, schaats en loop ik zelf nog graag. In 2015 liep ik mijn 50e marathon.

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • Hi ik ben josta en als sinds mijn 16e werkzaam in de sport.

  ALO (academie lichamelijk opvoeding) afgerond in 2000. Daarnaast nog meerdere opleidingen en cursussen gevolgd om nog meer verdieping te ontvangen over trainingsleer fysiologie en alles wat je kan leren over trainingen en training geven. Zo heb ik voor meerdere organisaties gewerkt. Opleidingen in elkaar gezet en velen training mogen geven.

  Verder ben ik moeder van twee jongens. En heb ik twee witte herders waar we samen veel mee hardlopen.

  Naast mijn werk in de sport als trainster-docente-opleider en coach. Ben ik Triathlete en ultraloopster. Ik heb 10 hele triathlons mogen finishen en in 2019 mijn eerste meerdaagse ultraloop gelopen. De halve marathon des sables op Fuerteventura. Naast dit vele halve en hele marathons.

  Ik hou van avontuur. Het buitensporten en de elementen van de natuur aan gaan. Met name de lange afstanden en vooral genieten en het proces van werken naar een doel toe vindt ik altijd een mooi proces. Het doel behalen is wel de kers op de taart en een tussen station voor een volgend avontuur.

  Tot snel in 1 van de trainingen in Amsterdam. Kijk ernaar uit samen buiten aan de slag te gaan en mooie loop meters te maken.

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • Volgt

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • Hoi,

  Ik ben Lara en op mijn 5e ben ik begonnen met atletiek bij Atletiek Vereniging Startbaan in Amstelveen. Daar heb ik met veel plezier jarenlang getraind en training gegeven. In de eerste jaren trainde ik voor alle onderdelen een deed graag mee aan meerkamp wedstrijden. Later ging ik mij specialiseren in de 400 meter sprint. Inmiddels ben ik al een tijdje gestopt met trainen op de atletiekbaan, maar heb ik het hardlopen helemaal (her)ontdekt. Ik vind het heerlijk om rennend mijn hoofd leeg te maken en hou ervan om mezelf uit te dagen. Als doel heb ik daarom om mee te doen aan de dam tot damloop, dan door voor een halve marathon en wie weet daarna wel een hele! Ik kijk ernaar uit om met veel enthousiasme training te geven en atleten met een voldaan gevoel naar huis te laten gaan.

  Tot snel op de training!

  Lara

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 •  

  Hi, ik ben Lisa. Ik ontdekte hardlopen in 2017 toen ik in Engeland woonde en een hardloop app begon te gebruiken. Ik liep toen gewoon rondjes door een park … Eén rondje per week, dan twee, en drie … Totdat in dezelfde jaar, trots de Bristol Half Marathon liep. Na de Brexit verhuisden wij terug naar Nederland en ben ik lid van HardlopenAmsterdam geworden. Sindsdien heb ik drie keer de halve marathon van Amsterdam (ongeveer 2 uur 15) gelopen en heb ook elk jaar met veel plezier delen van Rondje Mokum gelopen. Eén van mijn mooiste herinneringen tijdens de lockdown was het rennen door een lege stad met mijn Hardlopen Amsterdam trainer Anoek, vanaf het Flevopark, door naar het Oosterpark, Sarphatipark, Vondelpark, Dam, Plantagepark en terug naar het Flevopark langs de Gooyer molen – wij waren eigenaressen van de stad!

  Wanneer we beginnen met hardlopen, is het gemakkelijk om het te overdrijven en op te geven voordat we zelfs maar zijn begonnen. Ik wil je ondersteunen om jezelf te bewijzen dat "you’ve got this"! Ik weet zeker dat hardlopen je gezondheid en welzijn zal verbeteren en je energie en kernkracht zal geven. 

  Ik kijk ernaar uit om je door het trainingsplan te begeleiden en je te ondersteunen bij het behalen van je eigen trainingsdoelen!

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 •  

  Tekst volgt.

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • Hoi, mijn naam is Marco

  Mijn passie lag altijd bij het voetbal maar na veel blessureleed ben ik mij gaan richten op het hardlopen. Ik loop inmiddels 25 jaar en heb een 20+ aan marathons gelopen. Mijn laatste was in New York Nov 2023. Naast hardlopen hou ik van stedentrips, feestjes en genieten van het leven. Ik hoop in mijn trainingen vooral veel plezier te kunnen geven aan de lopers en ze op weg te helpen naar betere prestaties.

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 •  

  Hallo!

  Ik ben Marije (38) en heb een liefde voor lopen. Rond mijn 25e liep ik mijn eerste rondje Vondelpark (inc vele wandelpauzes) inmiddels staat de teller op 7 marathons. Ook al geniet ik enorm van lange duurlopen langs de Vecht, een kort rustig rondje door het prachtige historische centrum van Weesp geeft me net zoveel voldoening.

  Hardlopen betekent voor mij veel meer dan alleen fit blijven. Het zorgt ervoor dat ik met een positieve mindset in het leven sta. Ik loop, ook als ik echt geen zin heb omdat ik simpelweg weet dat ik me na afloop altijd beter voel. Het geeft me rust, ruimte om te reflecteren en maakt me vrolijk. Daarnaast hou ik van het koekje naast de koffie en het kaasje naast het glaasje wijn. Door hardlopen onderdeel te maken van mijn levensstijl houd ik dit mooi in balans.

  In het dagelijks leven ben ik werkzaam als coach en consultant op het gebied van vitaliteit binnen het bedrijfsleven.

  We leven in een maatschappij waarin we veel van onszelf en elkaar verwachten. We zitten veel in ons hoofd en veel minder in ons lichaam. Hardlopen brengt dit weer in balans! De afgelopen jaren heb ik mij naast het geven van reguliere hardlooptrainingen dan ook gespecialiseerd in Mindful Running en Running Therapie. Hierin staat bewust en ontspannen lopen zonder druk om te presteren centraal. Zeker als je net begint met hardlopen is dit een fijne manier om kennis te maken met deze fantastische sport.

  In mijn trainingen staat plezier en uitdaging centraal. Uiteraard zal ik jou proberen te motiveren om het beste uit jezelf te halen maar dit mag nooit ten koste gaan van het plezier in het lopen. Hier houd ik altijd rekening mee door goed te kijken naar jouw uitgangspositie en te luisteren naar wat voor jou belangrijk is!

  Ik hoop je snel te zien.

   

  Sportieve groet,

  Marije

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • As an atleet I used to be a member of the Dutch 4 x 100 metres relay team and solo running 100 and 60 metres also was I a runner in the Dutch 4 man bobsled team. I gave training for a few years at the athletics club AAC in Amsterdam where I was the coach of young upcoming running talents.

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • Als klein meisje raakte ik al bevangen door het hardloopvirus, met veel passie deed ik mee aan vele hardloopwedstrijden en marathons. 

  Gegrepen door het hardloopvirus, ontwikkelde ik een passie voor zowel het deelnemen aan wedstrijden als het coachen en inspireren van anderen.

  Ik ben naast mijn jaren lange ervaring als verpleegkundige, medische personal trainer, ook een gepassioneerd en gecertificeerd hardlooptrainster.

  Ik streef ernaar mijn liefde voor het hardlopen te delen met enthousiastelingen. Mijn fascinatie voor de unieke krachten van het menselijk lichaam, inspireert mij om continu te leren.
  Ik bied plezierige, op maat gemaakte trainingen, gericht op techniek, uitdaging en doorzettingsvermogen, altijd met het doel mijn deelnemers het maximale uit hardlopen te halen. 

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • volgt nog

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • He! Ik ben Nadine. In september 2013 stond ik als publiek langs het parcours van de dam tot damloop. Het zag er zo leuk uit en ik dacht bij mezelf: ik wil dat ook kunnen. In een ver verleden had ik op atletiek gezeten, dus de basis was er wel. Ik heb een schema gepakt voor opbouw naar 5 kilometer en heb me daar strikt aan gehouden. Ik ging het leuk vinden, sterker nog: ik merkte dat bij lange stukken lopen mijn ADHD-hoofd eindelijk tot stilstand kwam. Sindsdien ben ik verkocht. En ik voelde de drang om ook anderen te laten ervaren hoe fijn hardlopen is. Na een jaar training geven heb ik een hardloopbedrijfje overgenomen in de bollenstreek. Een aantal jaar heb ik dit met veel plezier naast mijn “normale” werk gedaan. Begin 2020 ben ik terug verhuisd naar Amsterdam en sinds augustus geef ik training bij hardlopen Amsterdam. Ik probeer zo veel mogelijk afwisseling in trainingen te brengen. Daarnaast vertel ik graag waaròm we een bepaalde trainingsvorm doen. Tenslotte ligt mijn kracht denk ik in mijn persoonlijke aandacht voor iedere loper. Ciao! Nadine

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • Ik loop hard door Amsterdamse parken, straten, bossen en over atletiekbanen. Dat doe ik omdat ik er aardigheid in heb. De laatste jaren geef ik training via Hardlopen Amsterdam. Zo heb ik vele groepen van zeer divers niveau in en om Amsterdam hardlooptraining gegeven. Het mooie van training geven is samen lopen en doelen bereiken. Het hoeft niet hard te gaan als we maar vooruit gaan, de mens is 'born to run'. Lekker ontspannen lopen met anderen door Amsterdam en omgeving, dat is heerlijk. De rest vertel ik wel als we gaan lopen.

   

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • Ik hou ervan om te bewegen, sporten zorgt ervoor dat ik lekker in mijn vel zit. Ik vind het het allerleukste om te rennen, en ik doe dan ook al meer dan 10 jaar aan atletiek. Ik heb me gespecialiseerd op de middellange afstand en dan vooral op de 1500 meter. Ik doe vaak baanwedstrijden en ik doe ook mee aan NK’s. Op de atletiekbaan geef ik ook al jaren hardlooptraining aan kinderen. Ik vind het heel leuk om te zien als de kinderen met elkaar plezier hebben en genieten van het bewegen. Op trainingen vind ik het belangrijk dat er een goede sfeer is en dat iedereen met een blij en tevreden gevoel naar huis gaat.

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • Na de jaren 70 waaraan ik met veel plezier heb deelgenomen ben ik met hardlopen begonnen. Het werd tijd voor wat anders, ik sportte altijd al maar écht serieus was dat nooit. In 1988 liep ik, houtje touwtje getraind, mijn eerste marathon in Eindhoven!

  De rest is geschiedenis…..

  Ben altijd blijven lopen, het heeft tijdens mijn intensieve werk in die jaren (ik speelde en regisseerde  toen jeugdtheater ) veel gebracht. Mijn vrouw en ik hebben in de jaren daarna drie kinderen grootgebracht en ik ben steeds blijven lopen. Zij bood me daartoe de gelegenheid en ik ben haar daar heel dankbaar voor. Kinderen opvoeden, vier vijf keer per week trainen én theater maken waren jaren om nooit te vergeten. Zoveel energie! Daarna zouden er nog vele halve, hele marathons, crossen en hardlooptrainingen volgen.

  Het lopen zorgde (meestal) voor een zekere balans in het roerige leven. En dat is nog steeds zo. Weliswaar worden de knieën slechter na al die duizenden kilometers maar zodra ik mijn loopschoenen aantrek krijgt het hele lijf weer zin, zowel mentaal als fysiek. Het is een sein voor mijn hele gestel dat zich weer klaarmaakt om lekker te werken.

  Ik heb uit interesse in de jaren 90 mijn trainersdiploma gehaald. (herexamen theorie in Papendal waar ze me mentaal totaal hebben uitgewoond ☹) Naast lopen hou ik ook heel erg van fietsen en door eerder genoemde slechter wordende knieën doe ik dat meer en meer. Het is minder belastend en het plezier met een groep of solo in goed tempo een mooi traject te rijden is ook heel fijn.  

  Omdat ik vlakbij het Westerpark woon kwam ik vaak lopers van HardlopenAmsterdam tegen en kreeg weer zin in trainingen geven. Omdat ik het proces van “leren te genieten van hardlopen” boeiend vindt wil ik dat beginnende lopers leren.

  Ik denk dat ik als 70 tig jarige de oudste trainer bij jullie HardlopenAmsterdam maar wat zegt dat als de geest nog jong en flexibel is!

   

  Tot snel bij mijn trainingen!

  Groet van Pim van den Heuvel

   

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • René van Ravenzwaaij

  Eind jaren 80 ben ik begonnen met hardlopen, van diverse kleine loopjes inmiddels uitgegroeid naar bijna 20 marathons (Amsterdam, Rotterdam, Berlijn, New York, Kustmarathon, Berenloop....) en zelfs tot 56 km (2 Oceans Marathon) en 4x een hele triathlon. Nog steeds actief als hardloper en triathleet, maar mijn interesse is de laatste jaren iets meer verlegd naar trailruns.

  Hardlopen zit wel in mijn DNA. Doordeweeks ben ik bij hardloopspeciaalzaak RunX in Haarlem bezig met o.a. adviseren van hardlopers. Daarnaast geef ik sinds 2016 training bij Hardlopen Amsterdam in het Oostelijk Havengebied, bij Phanos in het Olympisch Stadion en individueel aan hardlopers/triathleten. Tevens verzorg ik voor Stichting We Run The City hardloopanalyses in Amsterdam, Utrecht en Haarlem. Met mijn ervaring probeer ik lopers zo efficient mogelijk te laten hardlopen. Om zodoende blessurevrij, makkelijker, sneller en/of verder met dezelfde inspanning te kunnen hardlopen.

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • Hoi! Mijn naam is Rens (1981) en ik ben een voormalig topmarathonloper. Ik laat je niet alleen harder lopen, maar ook verder en met minder moeite. Steeds een stap verder. Lopen wordt leuker en lekkerder en ik laat je zien dat je meer kunt dan je denkt!

  Ik geeft inspirerende afwisselende looptrainingen, waarbij techniek en trainingsarbeid samengaan.

  Tot snel bij een van mijn trainingen!

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • Hi allemaal,
  Ik ben Roos Middeldorp, geboren in 1982 te Amsterdam.
  Hardlopen is al zo’n 20 jaar mijn favoriete sport en een rode draad in mijn leven. Mijn
  favoriete afstand is de 10KM en de halve marathon.
  Ik heb een juridische achtergrond qua opleiding en werk. Al jaren had ik een stille wens;
  andere (beginnende) lopers helpen en trainen. Eind 2023 heb ik daarom een opleiding tot
  hardlooptrainer gedaan en begin 2024 ben ik naast mijn andere baan hardlooptrainingen
  gaan geven.
  Toen ik zelf begon met lopen had ik eigenlijk geen idee wat ik nu precies aan het doen was
  en had geen weet van looptechniek en dat soort dingen. Ik ging gewoon lopen! Inmiddels
  weet ik dat goede looptechniek, houding en kracht heel belangrijk zijn! Dus doe vooral niet
  hoe ik het deed in het begin maar begin meteen goed en leer goed te lopen. Een goed begin
  is het halve werk!
  In mijn trainingen komt daarom loopscholing, houding en wat kracht allemaal aan bod. Ik
  ben van mening dat iedereen kan hardlopen, en dat snelheid en afstand niet het
  belangrijkste zijn. Het belangrijkste vind ik dat je er lol in hebt. Ik hoop je te zien bij een van
  mijn trainingen!

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • test test test

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • volgt

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 •  

  Hola! Mijn naam is Sjon Pappot, 51 jaren oud/jong inmiddels, maar zo voel ik me nog lang niet, mede dankzij het hardlopen en mijn kinderen, heb een zoon van 19, die ook 'besmet' is door het hardloopvirus en een dochter van 17. Ben op mijn 18e drie jaar gestopt met voetbal en door een vriend in aanraking gekomen met de geweldige Hardloopsport! Begonnen met 5 km rond de Bosbaan en dit stap voor stap uitgebouwd en mocht in 1991 mijn 1e marathon lopen van Amsterdam, met finish op de Dam. Hierna nog New York gedaan in 1992 in gezelschap van onze Koning Willem-Alexander en nog een zestal marathons gedaan en vele andere lopen. Vorig jaar een paar keer meegetraind met David, oprichter en medetrainer en enthousiast geworden.
  Vindt het geweldig om iedereen op zijn eigen niveau te begeleiden/trainen en de energie die vrijkomt in een groep, geeft me elke keer weer een kick! 

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • Hoi! Ik ben Wendy. Dat je op deze site bent beland is al de 1e stap. Schrijf je snel in voor mijn les en dan zetten we de volgende stappen!

  Ik ben een gepassioneerd danser en sporter en ik inspireer je het beste uit jezelf te halen!  In 2004 heb ik mijn studie afgerond aan de Hogeschool voor de Kunsten en daarna in binnen en buitenland gewerkt als danser en docent. Momenteel staat mijn teller op: 4x marathon, 1x halve van Egmond en 1x halve Ironman. Maar laat dat je vooral niet afschrikken. We beginnen rustig :)

  Tot snel bij mijn trainingen!

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • Ik ben begonnen met hardlopen op mijn 16e toen ik op High School zat in de Verenigde Staten. Hier heb ik voor het eerst mijn passie ontdekt voor de sport. Met Track & Field, oftewel atletiek, begon ik aan de 800m en 1000m sprint, wat ik in Nederland heb voortgezet bij de atletiekvereniging Phanos Amsterdam.

  Echter sinds twee jaar geleden ben ik triatleet geworden, en ben ik langere afstanden gaan lopen. Na een IRONMAN te hebben voltooid in 2022, heb ik besloten om mij te richten op de standaard afstand. Hierbij is het looponderdeel 10km, en dat is nu de afstand waar ik voor train.

  Ik ben zeer gepassioneerd in de sport en kan er geen genoeg van krijgen! Het is dan ook mijn doel om zoveel mogelijk mensen te leren hardlopen, zodat ook zij kunnen genieten van deze geweldige sport!

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.