Trainers bij Hardlopen Amsterdam

Professionele trainers

Hardlopen Amsterdam werkt alleen met professionele trainers, maar stelt plezier boven strakke trainingsschema's. Natuurlijk worden de nieuwste ontwikkelingen op trainingsgebied nauwgezet gevolgd en direct in ons programma ingepast.
De meeste trainers zijn gecertificeerd door de KNAU of hebben een gelijkwaardige certificatie. Een enkeling heeft door jarenlange ervaring zijn kwaliteit als trainer bewezen.

Onze trainers

 • Als kind werd ik lid van de plaatselijke atletiekvereniging en daar werd de basis gelegd voor mijn uit de hand gelopen hobby: inmiddels heb ik meer dan 20 verschillende marathons gelopen (waaronder de zes Majors) en 1 ultramarathon (de Two Oceans Marathon in Kaapstad van 56km).

  Nadat ik eindelijk een marathon onder de 3u30 had gelopen, ben ik me meer gaan richten op trailrunning. Snelle tijden zijn niet meer zo belangrijk voor me, ik geniet nu vooral van de sfeer en de omgeving. Van het lopen in de natuur kom ik helemaal tot rust...

  Ik vind het fantastisch om andere mensen enthousiast te krijgen voor het lopen en ze te helpen hun doelen te bereiken. Of dat nou voor het eerst 30 minuten aan een stuk lopen is of een snelle eindtijd op een (halve) marathon.

  Loopscholing en krachttraining vormen een belangrijk onderdeel van mijn trainingen en helpen blessures te voorkomen. Je zult bovendien merken dat je sneller wordt als je sterker bent. Maar het allerbelangrijkste is gezelligheid en op een leuke manier samen trainen!

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • Ik begon met hardlopen als puber, als een leuke en sportieve bezigheid tijdens mijn drukke middelbare-schooltijd. Ik liep kleine wedstrijdjes en heb toen ik zeventien was de marathon van New York gelopen; een onvergetelijke ervaring, niet alleen het beleven van zo’n grote sportieve manifestatie, maar ook de persoonlijke voldoening achteraf na maanden hard trainen. Hardlopen is nog steeds de sport die ik het liefst beoefen: trek een paar hardloopschoenen aan en je kunt naar buiten. Zo simpel! Of je je voorbereid op een grote wedstrijd, of gewoon een klein wekelijks rondje in het Flevopark doet, wat ik iedereen wil meegeven is op een gezonde manier bezig zijn met je lichaam en je conditie verbeteren. Hardlopen is daarnaast ook heel effectief om je hoofd even helemaal leeg te maken in de drukke stad. Naast het hardlopen werk ik al jaren in de hospitalitybranche (momenteel in een groot Amsterdams museum) en geef ik gastvrijheidstrainingen. Ik vind het leuk om mensen op een positieve, coachende manier iets te leren en combineer nu twee dingen die ik het leukst vind om te doen: Training geven en hardlopen! Tijdens mijn trainingen vind ik het belangrijk dat er een een ontspannen en gezellige sfeer heerst binnen de groep en dat jij als deelnemer het plezier in het lopen kunt combineren met leren over looptechnieken, krachttraining en blessurepreventie. Maar het belangrijkste is het lekker lopen met elkaar en de voldoening achteraf en dat je trots mag zijn op jezelf! Ik zie je graag bij een van mijn trainingen!

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • Hallo, mijn naam is Bas-Jan en op mijn 47ste heb ik het hardlopen ontdekt. Onbevangen op mijn bootschoenen en in zwembroek ging ik van start. Al snel geraakt door deze loopsport ben ik langere afstanden gaan lopen en dat smaakte naar meer. Helaas werd mijn onervaren looptechniek gevolgd door blessureleed.

  Ik werd gewezen op het boek van Danny Dreyer. Mijn eerste kennismaking met ChiRunning. De andere manier van bewegen en beleven wekte direct mijn interesse. Daarna ben ik gestart met het volgen van workshops bij Jan van Westerlaak en Marion Meesters. Gevolgd door twee jaar techniekgroep bij Marion. Zij heeft mij gevormd en op het juiste spoor gezet.

  Stap voor stap heb ik progressie gemaakt en de weg van de geleidelijkheid gevolgd. De opleiding tot ChiRunning Instructeur heb ik in 2019 afgerond en ben daarmee gecertificeerd instructeur.

  De liefde en ook mijn passie voor het hardlopen breng ik graag overbrengen op anderen. Moeiteloos en ontspannen, zonder blessures sneller worden. Dat kan! 

   

  Tot snel bij mijn trainingen!

  Bas-Jan de Bruijn

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 •  

  Duursporten doe ik graag. Tijdens mijn middelbare school heb ik de “running bug” opgelopen. Ik ben toen begonnen met kleine rondjes in de buurt, wat ik langzaam heb opgebouwd om voor het eerst te kunnen deelnemen aan de halve marathon van Egmond. Tijdens mijn studietijd heb ik naast het hardlopen, het fietsen ontdekt. Wat begon met kleine rondjes en de Joop Zoetemelk Classic, heb ik uiteindelijk uitgebouwd naar La Marmotte en Les Trois Ballons.


  Na meerdere wedstrijden gelopen en gefietst te hebben, werd de volgende uitdaging om te trainen voor een triathlon. Het begon met een halve in Almere, waarna het zaadje is gepland voor een hele, die ik in 2019 heb weten te volbrengen. Sindsdien hangt de focus van mijn training af van het doel (van de marathon van Rotterdam tot het fietsen van de Climate Challenge), maar ik ben veel blijven sporten.


  En nu is het tijd om te proberen mijn plezier in duursport over te brengen op anderen. Na een aantal
  jaren bij Hardlopen Amsterdam getraind te hebben, waarin ik veel plezier heb gehad in het samen
  trainen, wil ik dit in Weesp opstarten. Sluit jij aan?

   

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 •  

  Hoi! Mijn naam is Bram. Vanaf mijn 7 de ben ik zeer fanatiek bezig met sporten. Vooral voor het crosslopen liep ik destijds erg
  warm ;) Dat had twee redenen:
  - Omdat we voor wedstrijden vaak met de hele familie een uitje maakten ergens in de regio.
  - Omdat het mijn competitieve aard voedde.

  Mijn vader zei altijd “meedoen is belangrijker dan winnen,” maar ik deed altijd mee voor de winst. Nog steeds ben ik erg competitief ingesteld, maar ben me bijna dertig jaar later veel meer gaan richten op het vinden van een juiste balans. Balans in sport, voeding en vooral ook balans in het hoofd. Tijdens mijn trainingen probeer ik om er een in eerste instantie een onwijs leuke les van te maken! Daarnaast deel ik ook graag kennis over loop- en ademhalingstechnieken, simpele kracht oefeningen en oefeningen om (loop-)blessures te voorkomen. 

  Ik werk hiernaast voorlopig nog als freelance softwaretester en copywriter, maar ben op dit moment bezig met het maken van een switch om fulltime in de health- en fitnessindustrie aan de slag te gaan. Daartoe heb ik recentelijk een opleiding tot personal trainer gevolgd (TOP Trainer Level A bij Overload Worldwide) en geef ook groepslessen die er in grote lijnen op gericht zijn om fitter en gezonder te worden.

  Sporten, kennis opbouwen en sterker worden is het leukste wat er is. Zeker wanneer je dat in een groep doet en je jezelf in een ontspannen en veilige sfeer kan uitdagen op de momenten dat het voor jou goed voelt. Ik zie je hopelijk snel!

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • Camille Boyer

  Nadat ik in 2014 mijn trainersdiploma bij de Atletiekunie had gehaald, begon ik direct als trainer bij Hardlopen Amsterdam. Na al die jaren vind ik het geven van trainingen nog steeds een van de allerleukste dingen om te doen. Het kost geen energie, het gééft energie. In mijn groepen draag ik zorg voor een veilige en ontspannen sfeer, waarin iedereen zich op zijn gemak voelt en waarin gelachen kan worden. Door eindeloos te variëren met oefeningen, intervalvormen en andere programmaonderdelen is elke training weer anders. Ik besteed ruim aandacht aan techniek en kracht, wat mede bijdraagt aan blessurevrij lopen. Een betere techniek helpt bovendien om een snellere loper te worden, iets wat velen nastreven. En dat lopers met een betere techniek er voor de toeschouwer ook gewoon een stuk leuker uitzien, is natuurlijk mooi meegenomen.

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • Als jongetje had ik twee grote passies: tekenen en sporten. En het leuke is dat die twee passies mijn leven grotendeels hebben bepaald; ik ben grafisch ontwerper geworden en bleef daarnaast veel sporten. Op een gegeven moment vond ik het tijd om mijn sportieve kant meer ruimte te geven en toen ben ik fulltime sportleraar geworden. Nu geef ik al weer meer dan 25 jaar diverse soorten trainingen. En: tekenen doe ik ook nog steeds met veel plezier. De trainingen kunnen heel verschillend zijn, al hebben ze een ding gemeen: ze vinden buiten plaats, gewoon omdat het zoveel lekkerder is om in de buitenlucht te sporten, welk weer het ook is. Aan bod komen: hardlooptraining, conditietraining, bootcamp 50+ en fitwalktraining. De trainingen zijn ook geschikt als sportrevalidatieprogramma voor mensen die bijvoorbeeld na een operatie weer in conditie willen komen. Ik merk dat steeds meer mensen er baat bij hebben. De trainingen die je volgt, zijn altijd goed opgebouwd. De focus van iedere training is anders natuurlijk, maar een goede warming-up, oefeningen voor de coördinatie en de balans en krachtoefeningen komen in iedere training terug. Ook aan looptechniek en houding wordt in iedere training gewerkt. Er zijn verschillende soorten sporters: de goed getrainde en ambitieuze sporters, sporters die komen omdat ze even iets buiten willen doen, sporters die het vooral gezellig willen hebben, sporters die heel lang niks gedaan hebben en de draad weer op willen pakken, sporters met blessures die het een beetje voorzichtig aan willen doen. Het maakt niet uit of je een geoefende sporter bent of nog nooit eerder gesport hebt, ik zorg voor de juiste uitdaging die jij aankan! Persoonlijke aandacht voor iedere deelnemer vind ik heel belangrijk. Iedereen kan sporten en bewegen, dus de beginnende hardloper of zij die al meer ervaring hebben in sporten en hardlopen is welkom.

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • Mijn naam is Cora Meere. Na een aantal jaar te hebben gehandbald ben ik op 15 jarige leeftijd overgestapt op atletiek. In eerste instantie als jeugdatleet op zowel de technische als de looponderdelen. Al gauw bleek dat mijn voorkeur toch wel uitging naar het lopen. In de loop der jaren heb ik zo’n beetje alle afstanden wel geprobeerd. Van de 100 meter sprint tot en met de marathon. Nu wissel ik het lopen af met heel veel andere activiteiten, zoals fietsen, zwemmen, wandelen en crossfit. Bewegen is voor mij plezier. En daarnaast een manier om mijn hoofd leeg te maken.

  In het dagelijks leven ben ik werkzaam als sociaal juridisch medewerker in het arbeidsrecht. Sinds 2008 geef ik daarnaast trainingen bij verschillende verenigingen/clubs. En in juni 2021 heb ik de opleiding tot sporttherapeut afgerond. Hierdoor kan ik de atleten niet alleen begeleiden op het gebied van lopen maar ook op het gebied van blessures. In al deze facetten is het voor mij een uitdaging om mensen letterlijk en figuurlijk in beweging te brengen. In beweging komen is van grote invloed op lichaam en geest en zorgt ervoor dat je sterker wordt in alle opzichten. 

  Daarbij staat het voor mij voorop om er voor te zorgen dat de atleten vooral veel plezier aan het hardlopen beleven. Dat betekent dus een hoop fun tijdens de run.

  Mijn motto in het leven is dan ook: "Niets moet, alles mag." 

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 •  

  Hoi! Ik ben Danielle. Sinds mijn 7e doe ik aan atletiek, eerst in Assen, daarna in Groningen om vervolgens naar Amsterdam te gaan verhuizen en lid te worden van de studenten atletiek vereniging A.S.A.V. Aquila. Het hardlopen op de baan geeft mij toch altijd iets magisch, en de 400m werd mijn specialisme. Nog steeds krijg ik kriebels in mijn buik als ik nu de 400m op tv kijk, zo spannend!

  Na een aantal blessures ben ik wat vaker gaan wielrennen en uiteindelijk heb ik het zwemmen ook geleerd. Lid worden van een triathlon vereniging was hierbij de volgende stap en zo heb ik sinds 2015 ook een aantal (sprint)triathlons gedaan. Mijn hoogtepunt was, letterlijk, de Alpe d'Huez triathlon in 2021. Afzien, maar een hele mooie ervaring! 

  Bij triathlon vereniging De Dolfijn in Amsterdam geef ik op woensdagavond sinds een aantal jaren hardlooptraining en ben ik sinds oktober 2019 gediplomeerd hardlooptrainer. 

  Ik kijk er naar uit om op de maandagavond op IJburg ook enthousiaste atleten te trainen. 

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.

 • Ik ben moeder van 2 prachtige kinderen. Naast het geven van trainingen loop ik zelf ook nog graag met mijn partner Gert. In de lente breiden we onze km ’s uit, in de zomer gaan we het strand op, lopend door het mulle zand en in de duinen. We zoeken de bergen op in de landen waar we op dat moment zijn. Met de herfst maken we vele km ’s in het bos, met een natuurlijke demping van de neergestreken bladeren op ons pad, genietend van het zachte zonlicht gefilterd door de bomen. De winter staat in het teken van pittige intervallen om ons tempo flink te verhogen op de 5 en 10 km. Zodra de eerste sneeuwvlokken zijn gevallen zie je onze voetafdrukken daar in terug!

  Zolang je variatie houdt in de hardlooptrainingen hou je het lopen leuk en heb je minder kans op blessures. Voor mij betekent fysieke inspanning mentale ontspanning en daar heb je na het lopen ook nog profijt van. Tijdens de trainingen is dit een punt van aandacht. De reden daarvoor is omdat snel geneigd wordt in een te hoog tempo te gaan lopen, met het gevolg van fysieke overspanning wat op den duur blessures oplevert. Naast het lopen ligt de aandacht ook bij de oefeningen voor de coördinatie, stabiliteit, flexibiliteit en kracht. Al deze elementen dragen bij aan een goede looptechniek en sterke spieren. Dat resulteert in mooie resultaten.

  De trainingen zijn altijd met een lach. Deadline op je werk, hectisch thuisfront, kortom te veel gehaast om tijdig op de training aan te komen. De mentale spanning verdwijnt bij de eerste stappen die je zet in de training. Naast trainer voor Hardlopen Amsterdam ben ik ook werkzaam als Running Therapeut, Leefstijlcoach en geef ik diverse vormen van stabiliteits-, flexibiliteits-, en krachttrainingen. Hobby’s: Voor de volle 100% moeder zijn, koken, reizen, fotograferen.

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 •  

  David is een zeer ervaren trainer en oprichter van Hardlopen Amsterdam / Stichting We Run The City, één van de grootste hardloopclubs van Nederland.

  HARDLOPEN: Loopt van jongs af aan. Begon op zijn zevende en loopt sindsdien meer of minder veel hard. “Als ’t allemaal lekker gaat, is hardlopen een heerlijke sport, en ook de eenvoudigste. Het is de beste manier om fit te worden en te blijven, zowel fysiek als mentaal. Bovendien verken je heel effectief je omgeving: een bijkomend voordeel!

  TRAINERSCHAP: “Het is leuk om beginnende en gevorderde lopers de mooie kanten van het hardlopen te laten ondervinden. Dus op een manier, waardoor lichaam en geest langzaam en verstandig getraind raken in het hardlopen”.

  PERSONALIA: David Knappstein (Linkedin: Profiel David Knapstein) Geboren in 1971 in Rotterdam en Actief loper sinds 1978; Hardlooptrainer in Amsterdam sinds 2003; Gecertificeerd KNAU-trainer van hardloopgroepen: Traint zelf bij Bram Wassenaar; Heeft al veel beginnende lopers aan het lopen gekregen en gehouden en veel marathonlopers in spé de marathon laten lopen.

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 •  

  Hoi! Mijn naam is Deborah. Ik kan niet zonder hardlopen! Het geeft me energie en nieuwe ideeën. Ik doe als sinds m’n twintiger jaren aan atletiek, eerst vooral middellange afstand op de baan en met de jaren steeds meer langere afstanden op de weg.

  Met het geven van trainingen bij Hardlopen Amsterdam kan ik iets wat ik zelf enorm leuk vind, delen en leren aan anderen. In mijn trainingen besteed ik graag aandacht aan de techniek van het hardlopen en aan het opbouwen naar een langere afstand. Maar met stip op één staat plezier hebben in het lopen!

  Tot snel bij mijn training!

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • Volgt

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • Hoi Ik ben Esther.

  Altijd met sport bezig geweest, zelfs aan de ALO gedacht toen ik een vervolgopleiding moest gaan kiezen. Dit werd Voeding en Diëtetiek, maar sport is nooit uit mijn systeem geweest. 

  In 2019 mijn diploma hardlooptrainer gehaald en dat had ik eerder moeten doen! Het geven van trainingen geeft zoveel plezier, mensen leren hardlopen, vooruit zien gaan, doelen zien halen. 

  Ik heb zelf diverse sporten gedaan: turnen, tennis, atletiek, hockey, roeien en weer terug bij hardlopen en korte ritjes wielrennen. Zoals je ziet; allemaal teamsporten of gezamenlijke training sporten. Alleen hardlopen vind ik niet heel leuk. In een groep geeft zoveel meer plezier en stimulans. Ik hoop dat jullie te laten ervaren tijdens de trainingen.

  Ik doe graag mee aan hardloopwedstrijdjes, puur voor de fun. Ik hoef geen strakke tijd meer neer te zetten, maar help lopers graag sneller worden, dat wel!

  Ik werk als diëtist  in het Antoni van Leeuwenhoek. Voeding is mijn passie en ik ben graag in de keuken te vinden voor het bakken van taarten, cakes en lekkere broden.

  Tot ziens bij de trainingen!

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • In mijn jeugd tijdens de voetbaltraining vond ik het warmlopen vaak al een leuk onderdeel. Dit in tegenstelling tot de meeste teamgenoten. Waarschijnlijk zat het hardlopen dus al in mijn genen.

  Sinds ca. 1985 ben ik aan het hardlopen. Eerst onregelmatig. De eerste paar jaren twee maanden trainen voor de halve marathon van Amsterdam, die toen nog in mei was, en daarna weer stoppen met hardlopen.

  Van 1989 tot 2011 heb ik met veel plezier getraind bij een hardloopclub. Door de regelmaat en door gevarieerd te trainen merkte ik dat de techniek, uithoudingsvermogen, kracht en de snelheid verbeterden.

  Plezier in het hardlopen is de basis om het vol te houden. Dat is dan ook één van mijn belangrijkste motivaties om te rennen. Ook kan je je gedachten even lekker resetten, energie opdoen en sociale contacten leggen.

  Sinds oktober 2014 ben ik hardlooptrainer. Hierin probeer ik mijn ervaring te gebruiken om mensen een goede training te geven. Gericht op techniek, kracht en blessurepreventie.

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • Ik ben opgegroeid met sport. Ik ben er van overtuigd dat dit mij sportief, positief en sociaal heeft gevormd. Sport is dus goed voor de geest, het lichaam maar ook voor het sociaal aspect.

  Hardlopen binnen een groep brengen al deze ingrediënten samen. Ik geniet van elk stapje vooruitgang die mijn lopers boeken. Plezier in de training staat bij mij hoog in het vaandel.

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • Training gesloten.

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • Als kind was ik altijd al erg geïnteresseerd in sport. Ik heb verschillende sporten beoefend zoals voetbal, zaalvoetbal, basketbal, judo, zwemmen, badminton en natuurlijk hardlopen. Op 8 jarige leeftijd liep ik mijn eerste 5 kilometer wedstrijd. Al snel bleek dat ik het hardlopen in de benen had en heb mezelf kunnen ontwikkelen tot hardloper op verschillende afstanden. Nadat ik bij de Atletiekacademie mijn trainerslicenties ‘Looptrainer 2’ en ‘Looptrainer 3’ heb behaald, heb ik in de zomer van 2010 de stoute schoenen aangetrokken en ben mijn eigen coachingsbedrijf begonnen. Naast de trainingen die ik geef in het olympisch stadion Amsterdam bij A.V. Phanos, heb ik sindsdien al vele hardlopers mogen begeleiden, van beginnend- tot wedstrijdloper.

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • Ik kom uit een sportief gezin en het sporten is mij zeg maar met de paplepel ingegeven. Voetballen, schaatsen, hardlopen, wielrennen, volleyballen, fitness, judoën, zwemmen, surfen, skiën, darten…. Niet vreemd dat je die sportervaring op een bepaald moment wil delen en overbrengen. Na een aantal jaren schaatstrainingen te hebben gegeven ben ik sinds 25 jaar lange afstand trainer bij Atletiek Vereniging Startbaan in Amstelveen. Daar ken ik David ook van. Ook ben ik Fitness-, spinningtrainer en runningtherapeut. In de loop der jaren heb ik training gegeven aan allerlei groepen en personen, van echte beginners tot ervaren sporters, van bedrijven tot langdurig werklozen, van mensen met een verslavingsprobleem tot topsporters (die dat probleem soms ook hebben) en van allochtone vrouwen tot mensen met mentale problemen. “Mensen trainen vind ik een dankbare bezigheid. Het is goed om te zien dat je hen verder kunt brengen en dat ze zich beter gaan voelen ongeacht hun situatie. Mijn grote sportervaring geeft mij daarbij de mogelijkheid om over de “sportgrenzen” heen te kijken. Daarbij is plezier heel belangrijk naast deskundigheid en begeleiding” Momenteel fiets, schaats en loop ik zelf nog graag. In 2015 liep ik mijn 50e marathon.

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • Volgt

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 •  

  Hi, ik ben Lisa. Ik ontdekte hardlopen in 2017 toen ik in Engeland woonde en een hardloop app begon te gebruiken. Ik liep toen gewoon rondjes door een park … Eén rondje per week, dan twee, en drie … Totdat in dezelfde jaar, trots de Bristol Half Marathon liep. Na de Brexit verhuisden wij terug naar Nederland en ben ik lid van HardlopenAmsterdam geworden. Sindsdien heb ik drie keer de halve marathon van Amsterdam (ongeveer 2 uur 15) gelopen en heb ook elk jaar met veel plezier delen van Rondje Mokum gelopen. Eén van mijn mooiste herinneringen tijdens de lockdown was het rennen door een lege stad met mijn Hardlopen Amsterdam trainer Anoek, vanaf het Flevopark, door naar het Oosterpark, Sarphatipark, Vondelpark, Dam, Plantagepark en terug naar het Flevopark langs de Gooyer molen – wij waren eigenaressen van de stad!

  Wanneer we beginnen met hardlopen, is het gemakkelijk om het te overdrijven en op te geven voordat we zelfs maar zijn begonnen. Ik wil je ondersteunen om jezelf te bewijzen dat "you’ve got this"! Ik weet zeker dat hardlopen je gezondheid en welzijn zal verbeteren en je energie en kernkracht zal geven. 

  Ik kijk ernaar uit om je door het trainingsplan te begeleiden en je te ondersteunen bij het behalen van je eigen trainingsdoelen!

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 •  

  Hallo!

  Ik ben Marije (38) en heb een liefde voor lopen. Rond mijn 25e liep ik mijn eerste rondje Vondelpark (inc vele wandelpauzes) inmiddels staat de teller op 7 marathons. Ook al geniet ik enorm van lange duurlopen langs de Vecht, een kort rustig rondje door het prachtige historische centrum van Weesp geeft me net zoveel voldoening.

  Hardlopen betekent voor mij veel meer dan alleen fit blijven. Het zorgt ervoor dat ik met een positieve mindset in het leven sta. Ik loop, ook als ik echt geen zin heb omdat ik simpelweg weet dat ik me na afloop altijd beter voel. Het geeft me rust, ruimte om te reflecteren en maakt me vrolijk. Daarnaast hou ik van het koekje naast de koffie en het kaasje naast het glaasje wijn. Door hardlopen onderdeel te maken van mijn levensstijl houd ik dit mooi in balans.

  In het dagelijks leven ben ik werkzaam als coach en consultant op het gebied van vitaliteit binnen het bedrijfsleven.

  We leven in een maatschappij waarin we veel van onszelf en elkaar verwachten. We zitten veel in ons hoofd en veel minder in ons lichaam. Hardlopen brengt dit weer in balans! De afgelopen jaren heb ik mij naast het geven van reguliere hardlooptrainingen dan ook gespecialiseerd in Mindful Running en Running Therapie. Hierin staat bewust en ontspannen lopen zonder druk om te presteren centraal. Zeker als je net begint met hardlopen is dit een fijne manier om kennis te maken met deze fantastische sport.

  In mijn trainingen staat plezier en uitdaging centraal. Uiteraard zal ik jou proberen te motiveren om het beste uit jezelf te halen maar dit mag nooit ten koste gaan van het plezier in het lopen. Hier houd ik altijd rekening mee door goed te kijken naar jouw uitgangspositie en te luisteren naar wat voor jou belangrijk is!

  Ik hoop je snel te zien.

   

  Sportieve groet,

  Marije

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • volgt nog

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • He! Ik ben Nadine. In september 2013 stond ik als publiek langs het parcours van de dam tot damloop. Het zag er zo leuk uit en ik dacht bij mezelf: ik wil dat ook kunnen. In een ver verleden had ik op atletiek gezeten, dus de basis was er wel. Ik heb een schema gepakt voor opbouw naar 5 kilometer en heb me daar strikt aan gehouden. Ik ging het leuk vinden, sterker nog: ik merkte dat bij lange stukken lopen mijn ADHD-hoofd eindelijk tot stilstand kwam. Sindsdien ben ik verkocht. En ik voelde de drang om ook anderen te laten ervaren hoe fijn hardlopen is. Na een jaar training geven heb ik een hardloopbedrijfje overgenomen in de bollenstreek. Een aantal jaar heb ik dit met veel plezier naast mijn “normale” werk gedaan. Begin 2020 ben ik terug verhuisd naar Amsterdam en sinds augustus geef ik training bij hardlopen Amsterdam. Ik probeer zo veel mogelijk afwisseling in trainingen te brengen. Daarnaast vertel ik graag waaròm we een bepaalde trainingsvorm doen. Tenslotte ligt mijn kracht denk ik in mijn persoonlijke aandacht voor iedere loper. Ciao! Nadine

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • Ik loop hard door Amsterdamse parken, straten, bossen en over atletiekbanen. Dat doe ik omdat ik er aardigheid in heb. De laatste jaren geef ik training via Hardlopen Amsterdam. Zo heb ik vele groepen van zeer divers niveau in en om Amsterdam hardlooptraining gegeven. Het mooie van training geven is samen lopen en doelen bereiken. Het hoeft niet hard te gaan als we maar vooruit gaan, de mens is 'born to run'. Lekker ontspannen lopen met anderen door Amsterdam en omgeving, dat is heerlijk. De rest vertel ik wel als we gaan lopen.

   

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • Ik hou ervan om te bewegen, sporten zorgt ervoor dat ik lekker in mijn vel zit. Ik vind het het allerleukste om te rennen, en ik doe dan ook al meer dan 10 jaar aan atletiek. Ik heb me gespecialiseerd op de middellange afstand en dan vooral op de 1500 meter. Ik doe vaak baanwedstrijden en ik doe ook mee aan NK’s. Op de atletiekbaan geef ik ook al jaren hardlooptraining aan kinderen. Ik vind het heel leuk om te zien als de kinderen met elkaar plezier hebben en genieten van het bewegen. Op trainingen vind ik het belangrijk dat er een goede sfeer is en dat iedereen met een blij en tevreden gevoel naar huis gaat.

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • René van Ravenzwaaij

  Eind jaren 80 ben ik begonnen met hardlopen, van diverse kleine loopjes inmiddels uitgegroeid naar bijna 20 marathons (Amsterdam, Rotterdam, Berlijn, New York, Kustmarathon, Berenloop....) en zelfs tot 56 km (2 Oceans Marathon) en 4x een hele triathlon. Nog steeds actief als hardloper en triathleet, maar mijn interesse is de laatste jaren iets meer verlegd naar trailruns.

  Hardlopen zit wel in mijn DNA. Doordeweeks ben ik bij hardloopspeciaalzaak RunX in Haarlem bezig met o.a. adviseren van hardlopers. Daarnaast geef ik sinds 2016 training bij Hardlopen Amsterdam in het Oostelijk Havengebied, bij Phanos in het Olympisch Stadion en individueel aan hardlopers/triathleten. Tevens verzorg ik voor Stichting We Run The City hardloopanalyses in Amsterdam, Utrecht en Haarlem. Met mijn ervaring probeer ik lopers zo efficient mogelijk te laten hardlopen. Om zodoende blessurevrij, makkelijker, sneller en/of verder met dezelfde inspanning te kunnen hardlopen.

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 •  

  Hola! Mijn naam is Sjon Pappot, 51 jaren oud/jong inmiddels, maar zo voel ik me nog lang niet, mede dankzij het hardlopen en mijn kinderen, heb een zoon van 19, die ook 'besmet' is door het hardloopvirus en een dochter van 17. Ben op mijn 18e drie jaar gestopt met voetbal en door een vriend in aanraking gekomen met de geweldige Hardloopsport! Begonnen met 5 km rond de Bosbaan en dit stap voor stap uitgebouwd en mocht in 1991 mijn 1e marathon lopen van Amsterdam, met finish op de Dam. Hierna nog New York gedaan in 1992 in gezelschap van onze Koning Willem-Alexander en nog een zestal marathons gedaan en vele andere lopen. Vorig jaar een paar keer meegetraind met David, oprichter en medetrainer en enthousiast geworden.
  Vindt het geweldig om iedereen op zijn eigen niveau te begeleiden/trainen en de energie die vrijkomt in een groep, geeft me elke keer weer een kick! 

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • Hoi! Ik ben Wendy. Dat je op deze site bent beland is al de 1e stap. Schrijf je snel in voor mijn les en dan zetten we de volgende stappen!

  Ik ben een gepassioneerd danser en sporter en ik inspireer je het beste uit jezelf te halen!  In 2004 heb ik mijn studie afgerond aan de Hogeschool voor de Kunsten en daarna in binnen en buitenland gewerkt als danser en docent. Momenteel staat mijn teller op: 4x marathon, 1x halve van Egmond en 1x halve Ironman. Maar laat dat je vooral niet afschrikken. We beginnen rustig :)

  Tot snel bij mijn trainingen!

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.