Go to Top

Lopen zonder ruggegraat

Er zijn veel goede redenen om te willen hardlopen en waarschijnlijk een paar slechte. Een ieder zal voor zichzelf, op de lange termijn en in de eigen theorie van het leven, het kaf van het koren moeten zien te scheiden. Lopen voor de endorfinen, lopen om gezond te blijven, lopen om benzine te besparen, lopen om af te vallen of om vrienden te maken.

Het probleem is dat op de korte termijn, in de praktijk en de waan van de dag er zo ontiegelijk veel meer redenen zijn om niet te gaan lopen. Voor mij waren de laatste: een deadline, een verkoudheid, een begrafenis, een blessure, een feestje, een kater en een hond die naar de dierenarts moest. Maar er is vooral de chronische afwezigheid van de ruggengraat. Ik train al zes maanden denk ik, en ik heb zeker de helft van de trainingen gemist.2015-10-05-22.17.58

Laatst zei de trainer dat er een groepje is voor mensen zonder ruggengraat. Die lopers worden aan huis opgehaald. Als je niet gaat trainen moet je echt afbellen, anders staat hij met het hele groepje voor je deur. Het enige dat je dan nog kunt doen is met de telefoon uit onder je bed gaan liggen. De meeste mensen kiezen voor open doen en met de hardloophooligans meegaan.

Met het hele groepje draaf je naar het volgende adres waar zo’n ruggengraatloos geval woont, en de volgende en de volgende. Zo worden alle deelnemers binnen een postcodegebied een voor een opgehaald. Je kunt op eigen kracht weer aftaaien en naar huis gaan of je wordt naar huis gebracht als het rondje weer vanaf het begin de wijk ingaat.

Helaas moet je voor het No Backbone Whatsoever groepje al 5 km kunnen lopen en met mijn rug kan ik dat nog niet.

2015-10-05-22.22.26

auteur

carolinetrujillo-crop

Carolina Trujillo (foto Lona Aalders),  

Trujillo schreef vier romans, won diverse literaire prijzen. Ze stond op de shortlist van de Ako literatuurprijs en de longlist van de Libris. Ze begon met hardlopen bij David en schreef ze zich twee keer in voor de Letterenloop maar liep hem nooit.
www.trujillo.nl

De Illustratie is van Judy van Blaricon

Reacties zijn gesloten.