Go to Top

Voorkom blessures, wees er snel bij

Samenwerking USC Fysiotherapie en Hardlopen Amsterdam

Sportblessure? Daarbij denken veel mensen in eerste instantie aan de verstuikte enkel bij basketball of die voetballer die zijn knie verdraaid. Maar ook hardlopers kunnen helaas te maken krijgen met blessures, van licht ongemak tot niet meer kunnen hardlopen door pijn.

Veel hardloopgerelateerde klachten zijn gelukkig snel een eenvoudig te verhelpen. Vaak door even rust te nemen, of de training een klein beetje aan te passen. Meld een beginnende blessure dan ook meteen bij je trainer, want het beste is om preventief de training aan te passen en meer ongemak te voorkomen.

Soms is er meer aan de hand en helpt het niet om alleen rust te nemen of schoeisel aan te passen. Dan is het belangrijk om een nauwkeuriger beeld te krijgen van de blessure. Het is altijd een combinatie van techniek, goed schoeisel, en een verstandige trainingsopbouw.

Samenwerking tussen Hardlopen Amsterdam en USC Fysiotherapie

Vaak maakt een kleine aanpassing in de training of een verandering in de looptechniek al het verschil. Om hierin zo goed mogelijk inzicht te krijgen, zijn Hardlopen Amsterdam en USC Fysiotherapie een nauwe samenwerking aangegaan. Er is regelmatig overleg tussen de fysiotherapeuten en hardlooptrainers waarbij de laatste  ontwikkelingen op hardloopgebied worden gedeeld en ervaringen uitgewisseld met betrekking tot bijvoorbeeld indeling van de training en preventie.

Door de samenwerking kunnen de trainers gericht advies geven aan de lopers en zo een bezoek aan de fysiotherapeut voorkomen. Bij een herstellende blessure kan je sneller weer beginnen omdat er een duidelijk plan is gemaakt, samen met de fysiotherapeut.

Mocht de hardlooptrainer ondanks alle inspanningen (of juist rust) het toch verstandig vinden om een klacht te onderzoeken, dan kunnen zij lopers met een blessure doorsturen naar USC Fysiotherapie, waar je dan ook snel terecht kunt.

Belangrijk is, dat je niet te lang met een pijntje of ongemak blijft doorlopen. Hoe langer een blessure wordt opgebouwd, hoe langer en moeizamer het herstel verloopt. Aarzel daarom niet om een trainer aan te spreken met vragen en bij twijfel één van de gratis spreekuren van USC Fysiotherapie te bezoeken.

Lees hier meer over USC Fysiotherapie.

Reacties zijn gesloten.