Go to Top

Onze trainers

Hardlopen Amsterdam werkt alleen met professionele trainers, maar stelt het plezier boven strakke trainingsschema’s. Natuurlijk worden de nieuwste ontwikkelingen op trainingsgebied nauwgezet gevolgd en direct naadloos in het programma ingepast. De meeste trainers zijn gecertificeerd door de KNAU of hebben een gelijkwaardige certificatie. Een enkeling heeft door jarenlange ervaring zijn kwaliteit als trainer bewezen.

David Knappstein

David KnappsteinHARDLOPEN:

Loopt van jongs af aan. Begon op zijn zevende en loopt sindsdien meer of minder veel hard.

“Als ’t allemaal lekker gaat, is hardlopen een  heerlijke sport, en ook de eenvoudigste. Het is  de beste manier om fit te worden en te blijven, zowel fysiek als mentaal.  Bovendien verken je heel effectief je omgeving: een bijkomend  voordeel!

TRAINERSCHAP:

“Het is leuk om beginnende en gevorderde lopers de mooie kanten van  het hardlopen te laten ondervinden. Dus op een manier, waardoor  lichaam en geest langzaam en verstandig getraind raken in het  hardlopen”.

PERSONALIA:

  • David Knappstein (Linkedin: Profiel David Knapstein)
  • Geboren in 1971 in Rotterdam en
  •  Actief loper sinds 1978;
  • Hardlooptrainer in Amsterdam sinds 2003;
  • Gecertificeerd KNAU-trainer van hardloopgroepen:
  • Traint zelf bij Bram Wassenaar;

Heeft  al veel beginnende lopers aan het lopen gekregen en gehouden  en veel marathonlopers in spé de marathon laten lopen.

Rooster jan-mrt. 2019

locatietrainingtijdstipstarttrainer
FlevoparkBeginner/ revalidatiewoensdag 18:00doorlopendDavid Knappstein

Daniëlle Maas

Trainster van de Rustig Aan trainingen op IJburg en in het VondelparkDaniëlle Maas

Het leven oefent druk uit. Het hoofd en lichaam draaien vaak op volle toeren dan kan het moeilijk zijn de spanning los te laten. Al 20 jaar lang is hardlopen voor mij een fijne manier om de dagelijkse zorgen los te laten. Ik heb er een beter fysieke- en mentale weerbaarheid door gekregen. In mijn werk en privé heb ik daar veel profijt van.

Als trainster wil ik graag, door de juiste begeleiding en door een leuke gevarieerde training, laten ervaren dat hardlopen veel voor je kan betekenen.

Ik ben 41 jaar en moeder van 2 kinderen.

Buiten Hardlopen Amsterdam geef ik ook looptrainingen voor mensen in de psychiatrie.

Passie: mijn kinderen en geliefde, hardlopen, fotografie (eigen fotostudio) en koken.

Rooster jan-mrt. 2019

locatietrainingtijdstipstarttrainer
VondelparkHalf gevorderd Niveau IIdonderdag 19:3006-09-18Danielle Maas
WesterparkHalf gevorderd Niveau IIdinsdag 19:3004-09-18Danielle Maas
Amsterdamse BosBeginnerzaterdag 09:0008-09-18Danielle Maas
Amsterdamse BosGevorderdzaterdag 10:1508-09-18Danielle Maas
FlevoparkBeginnerwoensdag 20:0005-09-18Danielle Maas
IJburgBeginnermaandag 19:3003-09-18Danielle Maas
Ilona Visser

lona VisserEen aantal jaren terug ben ik gestart met hardlopen. Ik merkte hoe snel ik hiermee mijn conditie kon verbeteren en hoe competitief ik hierin werd. Hiernaast vond ik het ook heerlijk om mijn hoofd leeg te maken.
Ik kreeg er zoveel plezier in dat ik in dat jaar ook de dam-tot-dam heb gelopen, wat voor mij een enorme prestatie was en een fantastische ervaring! Hierdoor kreeg ik nog meer motivatie.

Graag wilde ik iets meer doen met hardlopen. Ik ben fysiotherapeut van beroep en heb hierdoor al kennis over de fysiologie en anatomie van het lichaam. Met deze kennis kan ik lopers goed begeleiden in het voorkomen en verhelpen van blessures. Tijdens een interne opleiding van David heb ik mij verder verdiept in de technieken van het hardlopen en welke oefeningen effectief zijn om je hardlooptechnieken nog verder te verbeteren.

Vanaf September 2014 ben ik werkzaam als trainster bij Hardlopen Amsterdam in het Vondelpark met Rustig Aan beginnerscursussen. Hierbij wil ik graag het enthousiasme die ik heb ervaren in de groepen, ook overbrengen naar de hardlopers. Want iedereen kan hardlopen!

Rooster jan-mrt. 2019

locatietrainingtijdstipstarttrainer
RembrandtparkBeginnermaandag 19:0003-09-18Ilona
RembrandtparkHalf gevorderd Niveau Imaandag 20:1503-09-18Ilona
Veerle van Balen

Lieve lopers!

Mijn naam is Veerle van Balen en ik ben één van de trainers van Hardlopen Amsterdam!

Ik ben met atletiek begonnen toen ik vijf was, als mini-pupil bij de atletiekclub in de buurt. Al snel vond ik het erg leuk en kwam ik erachter dat ik goed was in de lange(re) afstanden. Waar de meeste kinderen opzagen tegen de 1000 meter, was dat mijn hoogtepunt. Ook ging ik snel meedoen aan het crosscircuit en liep dus vaak in de winter door de modder. Eigenlijk is er niet zo heel veel veranderd. Ik ben nooit gestopt met hardlopen en ik cross nog steeds de hele winter. Verder loop ik vooral veel 5 en 10 kilometers en maak ik speciaal voor de dam tot damloop elk jaar een uitstapje naar de 16,1 kilometer.

Het mooiste aan hardlopen is dat je alleen je schoenen hoeft aan te trekken en dan zo de natuur in kan rennen. De wind door je haren en je verstand op nul, heerlijk genieten van de uitputting. Hardlopen helpt me om dingen te verwerken die in het verleden zijn gebeurd of op dit moment gebeuren. Het is voor mij, meer dan welke sport dan ook, een uitlaatklep.

Naast het hardlopen, schaats en fiets ik ook veel. Als schaatstrainer ben ik de hele winter actief bij Duosport op de Jaap Edenbaan. Mede door het plezier dat ik daarin heb, ben ik begonnen met een looptrainerscursus. Tijdens de cursus en daarna heb ik op verschillende plekken trainingen gegeven. Sinds September 2012 geef ik les bij Hardlopen Amsterdam, aan een beginnersgroep in het Flevopark.

Tijdens het training geven probeer ik vooral de liefde die ik voor het lopen heb over te brengen op de lopers. Het belangrijkste is dat ze er plezier in krijgen, want dan blijven ze hardlopen.

Groetjes Veerle

Rooster jan-mrt. 2019

locatietrainingtijdstipstarttrainer
Amsterdam BeatrixparkHalf gevorderd Niveau IImaandag 19:3003-09-18Veerle
Christian (Chris) Beerthuizen

Chris Beerthuizen

Na 40 jaar consequent niet aan sport te hebben gedaan, is voor mij in 2010 een nieuw tijdperk aangebroken. Mijn grote uitdaging was dan ook: intensief sporten, fit worden en lekker in mijn vel komen te zitten.

Op een moment dat het voor mij niet gemakkelijk was zei een vriend tegen mij: “Ga eens hardlopen en kijk eens wat het hardlopen voor jou kan doen” en zo heb ik de eerste stappen richting hardlopen gezet.

Hoe geweldig is het om in de natuur te zijn en je lichaam uit te dagen om een bepaalde prestatie te leveren. Alleen of in een groep lekker te sporten en moe maar voldaan je dag af te sluiten.

Maar dan komt het: de “Innerer Schweinehund”, dit onwillige vaak lethargische gedeelte in ons lijf dat moeilijke, onaangename of zweet kostende activiteiten consequent uit de weg wil gaan. En zeker in het begin kom je hem vaak tegen. Of als het regent, koud is of het sneeuwt.

Als Trainer en Coach heb ik hiervan dan ook mijn missie gemaakt:

“Beleef je lijf, luister naar je lijf maar vooral Leef je lijf”

Kom in beweging en gun jezelf een coach die je begeleidt op het gebied van gezondheid en energie voor lichaam en geest.

Meer weten? Bezoek mijn site.

PERSONALIA:

* Christian Beerthuizen (Linkedin: ChrisBeerthuizen )

* Geboren in 1969 in Duitsland

* Getrouwd

* Gecertificeerd Zelfstandig trainer (niveau 3)

* Keywords: Humor, openheid, out of the box, healthy, stoppen met roken en afvallen.

Rooster jan-mrt. 2019

locatietrainingtijdstipstarttrainer
Oostelijk HavengebiedRustigAanmaandag 19:0003-09-18Chris Beerthuizen
Oostelijk HavengebiedRustigAan vervolgmaandag 20:1503-09-18Chris Beerthuizen
OosterparkRustigAandinsdag 19:0004-09-18Chris Beerthuizen
OosterparkHalf-gevorderdendinsdag 20:1504-09-18Chris Beerthuizen
OosterparkHalf-gevorderdendonderdag 19:3006-09-18Chris Beerthuizen
Gert Zethof

Gert ZethofIk ben opgegroeid met sport. Ik ben er van overtuigd dat dit mij sportief, positief en sociaal heeft gevormd. Sport is dus goed voor de geest, het lichaam maar ook voor het sociaal aspect.

Hardlopen binnen een groep brengen al deze ingrediënten samen. Ik geniet van elk stapje vooruitgang die mijn lopers boeken. Plezier in de training staat bij mij hoog in het vaandel.

Rooster jan-mrt. 2019

locatietrainingtijdstipstarttrainer
WesterparkGevorderddinsdag 19:3004-09-18Gert Zethof
Amsterdamse BosHalf gevorderd Niveau IIzaterdag 10:1508-09-18Gert Zethof
IJburgHalf gevorderdmaandag 19:3003-09-18Gert Zethof
Camille Boyer

Camille Boyer

Vroeger dacht ik dat hardlopen saai was. Toch ben ik er tien jaar geleden mee begonnen: voor mijn gezondheid en om mijn conditie op peil te houden. Allengs begon ik er aardigheid in te krijgen. Niet in de laatste plaats omdat mijn hartkloppingen verdwenen, mijn rustpols 20 slagen omlaag ging en ik zes kilo afviel. Ik ging deelnemen aan officiele loopjes. In 2010 heb ik mijn eerste (en enige) marathon gelopen, die van Berlijn. De voorbereiding voor deze marathon deed ik onder begeleiding van David Knappstein, stuwende kracht achter Hardlopen Amsterdam.

De afgelopen tien jaar hebben mij het volgende over hardlopen geleerd:

– na afloop voel je je altijd lekker, ook als het lopen zelf moeizaam ging

– als je met anderen loopt, blijkt het ineens een super sociale sport te zijn

– op weg zijn naar een doel (zoals de marathon van Berlijn) is mooier dan het behalen van het doel zelf

– de ‘runner’s high’ bestaat echt

– geen mooier moment dan de eerste lentedag dat de korte broek weer aan kan

– hardlopen op vakantie maakt je vakantie nog leuker

– en nog veel meer…

In 2014 heb ik mijn trainerslicentie bij de atletiekunie gehaald. Als trainer vind ik het belangrijk dat de sfeer in de groep open en goed is en dat men elkaar stimuleert. Verder is het voorkomen van blessures voor mij prioriteit. En uiteraard moet iedereen voldoende aan zijn of haar sportieve trekken komen.

Rooster jan-mrt. 2019

locatietrainingtijdstipstarttrainer
Amsterdam BeatrixparkGevorderddinsdag 19:3004-09-18Camille Boyer
Jacomien Bakker

Jacomien Bakker

Al 20 jaar ben ik een enthousiaste hardloper, en geniet erg van het buiten sporten. Sinds het behalen van mijn KNAU-licentie geef ik nu al enige tijd training bij HardlopenAmsterdam. Ik vind het altijd erg leuk als andere mensen gaan hardlopen en er ook plezier in gaan krijgen.

Als trainster wil ik lopers het plezier in hardlopen laten ervaren en doe dit door de lopers goed te begeleiden en een leuke, gevarieerde training aan te bieden. Het is erg motiverend voor lopers als zij al na enkele weken ervaren dat hun looptechniek en conditie verbeteren en dat ze fitter en energieker worden.

Rooster jan-mrt. 2019

locatietrainingtijdstipstarttrainer
VijfhuizenGevorderddinsdag 19:3004-09-18Jacomien Bakker
VijfhuizenHalf gevorderddonderdag 19:3006-09-18Jacomien Bakker

Carla van de Meer

Ik heb hardlopen pas laat ontdekt. Na drie kinderen en 15 kilo overgewicht vond ik dat ik dan toch maar iets aan beweging moest doen. Hardlopen was goedkoop en zat niet aan tijden vast. De weg is immers altijd open.  Detail: ik had er een gruwelijke hekel aan . . . Geen ‘natural-born-runner’ dus 😉.

Carla van de MeerDoordat ik vrij snel doorhad dat het hardlopen me ondersteunde bij het afvallen kreeg ik er een beetje aardigheid in. Lang verhaal kort: het loopvirus kreeg mij te pakken, en ergens in al die jaren is het doel omgedraaid: ik loop niet meer om slank te worden; ik wil slank blijven om te kunnen blijven lopen!

Toen ik 42 was liep ik mijn eerste marathon. Er volgden nog drie.

Inmiddels ben een aantal jaren zelfstandig werkzaam als  personal trainer, coach, hardlooptrainer en fitnessdocent.

  

Favoriete quote: ‘Hoe zwakker een lichaam is, hoe meer het eist; hoe sterker het is, hoe meer het gehoorzaamt.’

Rooster jan-mrt. 2019

locatietrainingtijdstipstarttrainer
IJburgRustigAan vervolgmaandag 19:3003-09-18Carla van der Meer

Jeroen Erkelens

Ik kom uit een sportief gezin en het sporten is mij zeg maar met de paplepel ingegeven.

eroen ErkelensVoetballen, schaatsen, hardlopen, wielrennen, volleyballen, fitness, judoën, zwemmen, surfen, skiën, darten…. Niet vreemd dat je die sportervaring op een bepaald moment wil delen en overbrengen. Na een aantal jaren schaatstrainingen te hebben gegeven ben ik sinds 25 jaar lange afstand trainer bij Atletiek Vereniging Startbaan in Amstelveen. Daar ken ik David ook van. Ook ben ik Fitness-, spinningtrainer en runningtherapeut. In de loop der jaren heb ik training gegeven aan allerlei groepen en personen, van echte beginners tot ervaren sporters, van bedrijven tot langdurig werklozen, van mensen met een verslavingsprobleem tot topsporters (die dat probleem soms ook hebben) en van allochtone vrouwen tot mensen met mentale problemen.

“Mensen trainen vind ik een dankbare bezigheid. Het is goed om te zien dat je hen verder kunt brengen en dat ze zich beter gaan voelen ongeacht hun situatie. Mijn grote sportervaring geeft mij daarbij de mogelijkheid om over de “sportgrenzen” heen te kijken. Daarbij is plezier heel belangrijk naast deskundigheid en begeleiding”

Momenteel fiets, schaats en loop ik zelf nog graag. In 2015 liep ik mijn 50e marathon.

Rooster jan-mrt. 2019

locatietrainingtijdstipstarttrainer
WesterparkBeginnerdinsdag 19:3004-09-18Jeroen Erkelens

Cora Meere

Cora MeereMijn naam is Cora Meere. Na een aantal jaar te hebben gehandbald ben ik op 15 jarige leeftijd overgestapt op atletiek. In eerste instantie als jeugdatleet alle onderdelen. Al gauw bleek dat mijn voorkeur toch wel uitging naar het lopen. In de loop der jaren heb ik zo’n beetje alle afstanden wel geprobeerd. Van de 100 m sprint tot en met de marathon. Nu loop ik vooral voor mijn plezier en om mijn hoofd leeg te maken.

 Sinds een jaar of 12 geef ik trainingen bij verschillende verenigingen/clubs. Dit omdat ik het een uitdaging vind om mensen letterlijk en figuurlijk in beweging te krijgen. Belangrijk is dat de atleten plezier beleven aan het hardlopen. Dus een hoop fun tijdens de run.

 

Mijn motto in het leven is dan ook niets moet alles mag.

Rooster jan-mrt. 2019

locatietrainingtijdstipstarttrainer
SloterplasRustigAan vervolgdonderdag 19:3006/09/2018Cora MeereGerard Versteeg

Gerard Versteeg
In mijn jeugd tijdens de voetbaltraining vond ik het warmlopen vaak al een leuk onderdeel. Dit in tegenstelling tot de meeste teamgenoten. Waarschijnlijk zat het hardlopen dus al in mijn genen.
Sinds ca. 1985 ben ik aan het hardlopen. Eerst onregelmatig. De eerste paar jaren twee maanden trainen voor de halve marathon van Amsterdam, die toen nog in mei was, en daarna weer stoppen met hardlopen.
Van 1989 tot 2011 heb ik met veel plezier getraind bij een hardloopclub. Door de regelmaat en door gevarieerd te trainen merkte ik dat de techniek, uithoudingsvermogen, kracht en de snelheid verbeterden.
Plezier in het hardlopen is de basis om het vol te houden. Dat is dan ook één van mijn belangrijkste motivaties om te rennen. Ook kan je je gedachten even lekker resetten, energie opdoen en sociale contacten leggen.
Sinds oktober 2014 ben ik hardlooptrainer. Hierin probeer ik mijn ervaring te gebruiken om mensen een goede training te geven. Gericht op techniek, kracht en blessurepreventie.

Rooster jan-mrt. 2019

locatietrainingtijdstipstarttrainer
VondelparkHalf gevorderd Niveau Iwoensdag 19:3005-09-18Gerard Versteeg
Amsterdamse BosHalf gevorderd Niveau Izaterdag 09:0008-09-18Gerard Versteeg
Amsterdam BeatrixparkBeginnermaandag 19:3003-09-18Gerard Versteeg

Sabela Geene
Sabela GeeneIk sport al mijn hele leven en vindt het heerlijk om actief te zijn, bijvoorbeeld fitness, hardlopen, snowboarden, wandelen en fietsen.
Naast mijn eigen sportervaring heb ik de rijkserkende opleidingen Fitnesstrainer en Personal Trainer gevolgd, als ook de opleiding tot Voedingsconsulent.
Naast deze drie basisopleidingen volg ik veel nascholingen om bij te blijven en om mijn cliënten zo goed mogelijk te voorzien van coaching en begeleiding.

Hardlopen is al lange tijd een passie en met het behalen van de Amsterdam Marathon in 2011 heb ik een droom verwezenlijkt.
Ik loop elke week 5 of 10 km om de conditie op peil te houden en ik kan met recht zeggen dat het heerlijk is om in de buitenlucht even het hoofd leeg te maken!

Ik hoop jullie gauw te ontmoeten!

Rooster jan-mrt. 2019

locatietrainingtijdstipstarttrainer
VondelparkBeginnerdonderdag 19:3006-09-18Sabela


Sjaak Hoogstraaten

sjaakIk ben al sinds mijn jeugd fanatiek hardloper. Tijdens mijn studie economie ben ik blijven lopen op hoog Nederlands niveau. Zowel de 1500m als de 800m vind ik fantastisch om te doen. In de winter loop ik ook graag crossen van 10 km. Het streven naar nieuwe doelen en het trainen daarvoor geeft veel voldoening en plezier.
Ik deel mijn passie graag met jou! Sinds enkele jaren geef ik hardlooptrainingen op verschillende niveaus. Ik vind het leuk je voor te bereiden op je eerste 5 km of voor een snelle tijd op de 10 km. Wellicht nog wel langer en sneller!

Rooster jan-mrt. 2019

locatietrainingtijdstipstarttrainer
WesterparkGevorderddonderdag 19:3006-09-18Sjaak
RembrandtparkBeginnerwoensdag 19:0005-09-18Sjaak
RembrandtparkHalf gevorderdwoensdag 20:1505-09-18Sjaak


Harry Weijers

Harry WeijersIk geloof in ‘stappen zetten, zelf doen’. Jij bent gemotiveerd om je doel te behalen Ik kan je helpen bij het zetten van de stappen. En doe dat heel graag!

Ik ben Harry Weijers (1969). Woon en leef met mijn gezin al vele jaren in Hoofddorp. En loop al sinds mijn jeugd. Mijn sport was badminton, en als anderen meer talent hebben moet je hard rennen. Dus: investeren in extra looptraining. Sindsdien ben ik altijd blijven lopen. Sinds een jaar of 20 als hoofdbezigheid. Van 5k tot marathon. Op weg, de cross en trail. De afwisseling houdt het verfrissend. In mijn lange ‘loop-baan’ ben ik in vele valkuilen gestapt en weet ze steeds beter te omzeilen. Al jaren loop en train ik bij atletiekvereniging Haarlemmermeer.

Ik geef ruim 10 jaar hardlooptraining. Zowel aan beginners als gevorderden. Zowel ‘lopers’ als spelsporters. Sinds 2015 gecertificeerd looptrainer (‘LT3’). Ik ben erop gericht je technisch beter te leren lopen en de techniek te ‘voelen’.

Lopen heeft altijd een doel. Laten we samen jouw doel realiseren.

Rooster jan-mrt. 2019

locatietrainingtijdstipstarttrainer
HoofddorpBeginnermaandag 19:3003-09-18Harry


Nyckele Sap

Hardlopen doe ik al ruim 35 jaar. Van zelfstandig rennen in mijn tienerjaren, via atletiek naar hockey. Daarnaast schaatsen en wielrennen. Sport is voor mij altijd een hobby gebleven maar intussen heb ik heel veel evenementen afgerend in de afgelopen jaren. Als wijnimporteur ben ik regelmatig op pad voor mijn werk. ’s Ochtends vroeg tussen de wijngaarden door rennen is een feest waar je de rest van de dag plezier van hebt. Maar ook in ons eigen land geniet ik van Amsterdamse Bos, Amstel, Binnenstad, Flevopark of Waddenstranden. De energie die regelmatig! sporten kan geven is een genot.

De regelmaat die juist zo belangrijk is, is soms moeilijk je zelf op te leggen. Daarom is het aansluiten bij een gezellige groep lopers, die graag in conditie blijft, van groot belang. Zodoende kun je zonder blessures al je overige werkzaamheden en dagelijkse bezigheden langdurig en in goede gezondheid blijven doen.

Regelmaat is ook belangrijk als je weer herstellende bent van een onverhoopte blessure. Dat maken we allemaal wel eens mee. Opnieuw toch gaan trainen helpt ook dit herstel.

Naast een eigen bedrijf gedurende twintig jaar en een een gezin van vier kinderen ben ik altijd blijven lopen en dat heeft mij goed geholpen.

Nu is het moment aangebroken ook anderen hiervan te laten profiteren!

 

Rooster jan-mrt. 2019

locatietrainingtijdstipstarttrainer
FlevoparkHalf gevorderd Niveau IIwoensdag 20:0005-09-18Nyckele


René van Ravenzwaaij

Ik heb ruime ervaring in hardlopen en triatlon (15 marathons en 4 hele triatlons) en ben nog steeds actief als hardloper en triatleet.
Na het behalen van mijn KNAU-trainerslicentie in 2015, ben ik actief als trainer bij loopgroepen op diverse niveaus, naast Hardlopen Amsterdam ook bij Phanos in het Olympisch Stadion.
Mijn uitdaging is om hardlopers binnen hun mogelijkheden efficiënter te laten hardlopen.

Middels techniektrainingen en coachen tijdens hardlopen, die zoveel mogelijk persoonlijk afgestemd zijn, leert de hardloper efficiënter hardlopen. De efficiëntie kan bestaan uit een kleiner blessurerisico, afleggen van grotere afstanden en/of sneller hardlopen.

Regelmatig volg ik bijscholingen en seminars/workshops om mijn kennis op hardloopgebied te verbreden. Mijn dagelijks leven wordt grotendeels door hardlopen ingevuld, want doordeweeks werk ik bij Runnersworld.

Plezier in het hardlopen staat bij mij voorop. Met mijn trainingen wil ik bijdragen aan de ontwikkeling van jouw hardlooptechniek en –snelheid door middel van plezierige bijeenkomsten!

 

Rooster jan-mrt. 2019

locatietrainingtijdstipstarttrainer
Oostelijk HavengebiedGevorderdmaandag 19:3003-09-18Rene
Guillaume Robert

Als kind was Ik altijd al erg geïnteresseerd in sport. Ik heb verschillende sporten beoefend zoals voetbal, zaalvoetbal, Basketbal, Judo, Zwemmen, Badminton en natuurlijk hardlopen. Op 8 jarige leeftijd liep ik mijn eerste 5 kilometer wedstrijd. Al snel bleek dat ik het hardlopen in de benen had en heb mezelf kunnen ontwikkelen tot hardloper op verschillende afstanden. Nadat ik bij de Atletiekacademie mijn trainerslicenties ‘Looptrainer 2’ en ‘Looptrainer 3’ heb behaald, heb ik in de zomer van 2010 de stoute schoenen aangetrokken en ben mijn eigen coachingsbedrijf begonnen. Naast de trainingen die ik geef in het olympisch stadion Amsterdam bij A.V. Phanos, heb ik sindsdien al vele hardlopers mogen begeleiden, van beginnend- tot wedstrijdloper.”

Rooster jan-mrt. 2019

locatietrainingtijdstipstarttrainer
Oostelijk HavengebiedHalf-gevorderdmaandag 19:3003-09-18Guillaume
VondelparkRustigAanwoensdag 19:0005-09-18Guillaume
VondelparkRustigAan vervolgwoensdag 20:1505-09-18Guillaume
Amsterdam NoordBeginnerdinsdag 19:0004-09-18Guillaume
Amsterdam NoordHalf gevorderd Niveau IIdinsdag 20:1504-09-18Guillaume


Jose
Hardlopen speelt een belangrijke rol in mijn leven. Hardlopen is voor mij een ultieme vorm van vrijheid. Het geeft mij voldoening, het is inspannend en ontspannend tegelijk. Het geeft mij energie en een lekker gevoel. Voor mij is hardlopen absoluut een liefhebberij. Ik doe het graag, lees graag boeken en artikelen over hardlopen. Mijn passie voor hardlopen komt voort uit heerlijk buiten zijn.

Na jaren alleen gelopen te hebben loop ik nu meestal met een groep. Ik loop het hele jaar door 2 tot 3 keer per week. Als ik een keertje niet kan trainen dan gaat het kriebelen. Toen ik begon met hardlopen had ik echt nooit verwacht dat ik hardlopen leuk zou vinden. Ik had ook niet verwacht dat het zo’n gezellige sport is. Natuurlijk moet je wel wat conditie hebben… maar als je die conditie hebt, dan kun je best gezellig kletsen tijdens het hardlopen.

Ik heb echt hele leuke mensen ontmoet tijdens het hardlopen.

Gr

José

Rooster jan-mrt. 2019

locatietrainingtijdstipstarttrainer
Haarlem HaarlemmerhoutBeginnerwoensdag 19:3005-09-18Jose
OverveenHalf gevorderddinsdag 19:3004-09-18JoséRene Noorbergen

Het mooie is dat ik hardlopen nooit leuk vond vroeger. Sterker nog, ik ben ooit de voetbalselectie uitgezet door mijn trainer omdat ik weigerde om voor elke training rondjes om het veld te lopen.
Elk smoesje geprobeerd, maar uiteindelijk was de trainer het zat.
Van kleins af aan altijd veel aan sport gedaan, naast eerder genoemde voetbal ook nog judo, handbal, squash, badminton en zaalvoetbal.
Begin jaren 90 de triathlonsport opgepakt. Zwemmen was toen nog een drama, en vreemd genoeg was het lopen mijn sterkste onderdeel. In die tijd ook veel meer gaan hardlopen, en in 1993 mijn eerste marathon. Ondertussen staan er 16 op de erelijst, naast ruim 300 loopwedstrijden, 80 triathlon/duathlon/zwem-loop wedstrijden, en aantal toertochten op de fiets.

Ben al vele jaren actief als trainer/coach. Dat is begonnen in de periode dat ik ook (fanatiek) triathlon deed. Laatste paar jaar voornamelijk actief als hardlooptrainer bij de atletiekklub in mijn woonplaats Uithoorn. Daarnaast veelvuldig als invaltrainer aan het werk, verzorg ik (bedrijfs)clinics en coach ik nog een aantal atleten, op weg naar hun uitdaging/doel. Hardlopen maakt een essentieel onderdeel uit van mijn leven. Is het niet dat ik als trainer actief buiten bezig ben, dan wel dat ik heerlijk zelf aan het hardlopen ben door de polder. Heb altijd wel weer een doel waar ik naar toe kan werken. Het hoofd leeg kunnen maken, naast de werkzaamheden van mijn eigen onderneming, en het geven van training, is dan precies wat ik nodig heb. Sinds 2016 ook het trailrunnen ontdekt. Daarin liggen nog nieuwe kansen. Zolang ik gezond blijf, wil ik nog heel lang door kunnen blijven lopen.

Ik denk met mijn enthousiasme mensen die hardlopen, op welk niveau dan ook, te kunnen motiveren, stimuleren en “beter” te kunnen maken. Maatwerk is dan vaak nodig, en die kan ik ze geven.

Rooster jan-mrt. 2019

locatietrainingtijdstipstarttrainer
HoofddorpHalf gevorderd Niveau Iwoensdag 20:0005-09-18René Noorbergen


Simon
Ik ben op mijn 12e begonnen met hardlopen. Nu 24 jaar oud,  ben ik dus al de helft van mijn leven bezig met hardlopen. Heel veel kilometers zijn rond de Toolenburgse Plas gelopen maar zoek ook graag naar nieuwe plekken om hard te lopen. Op vakantie gaan de schoenen altijd mee en dat is echt een aanrader.

Toen ik 19 was heb ik de Marathon van Rotterdam uitgelopen. Nu doe ik vooral mee met de 10 kilometer afstanden. Het plezier wat ik aan hardlopen beleef wil ik graag aan anderen overbrengen. Ik heb de opleiding tot hardlooptrainer afgerond in 2012 en geef sindsdien hardlooptrainingen aan verschillende groepen. Bij mij staat blessurevrij trainen en genieten van hardlopen centraal. Hiervoor is het aanleren van een goede hardlooptechniek een belangrijk onderdeel bij mijn trainingen.

Rooster jan-mrt. 2019

locatietrainingtijdstipstarttrainer
HoofddorpHalf gevorderdmaandag 19:3003-09-18Simon
HoofddorpHalf gevorderd Niveau IIwoensdag 20:0005-09-18Simon


Barry

Ik begon met hardlopen als puber, als een leuke en sportieve bezigheid tijdens mijn drukke middelbare-schooltijd. Ik liep kleine wedstrijdjes en heb toen ik zeventien was de marathon van New York gelopen; een onvergetelijke ervaring, niet alleen het beleven van zo’n grote sportieve manifestatie, maar ook de persoonlijke voldoening achteraf na maanden hard trainen. Hardlopen is nog steeds de sport die ik het liefst beoefen: trek een paar hardloopschoenen aan en je kunt naar buiten. Zo simpel! Of je je voorbereid op een grote wedstrijd, of gewoon een klein wekelijks rondje in het Flevopark doet, wat ik iedereen wil meegeven is op een gezonde manier bezig zijn met je lichaam en je conditie verbeteren. Hardlopen is daarnaast ook heel effectief om je hoofd even helemaal leeg te maken in de drukke stad.

Naast het hardlopen werk ik al jaren in de hospitalitybranche (momenteel in een groot Amsterdams museum) en geef ik gastvrijheidstrainingen. Ik vind het leuk om mensen op een positieve, coachende manier iets te leren en combineer nu twee dingen die ik het leukst vind om te doen: Training geven en hardlopen! Tijdens mijn trainingen vind ik het belangrijk dat er een een ontspannen en gezellige sfeer heerst binnen de groep en dat jij als deelnemer het plezier in het lopen kunt combineren met leren over looptechnieken, krachttraining en blessurepreventie. Maar het belangrijkste is het lekker lopen met elkaar en de voldoening achteraf en dat je trots mag zijn op jezelf!

Ik zie je graag bij een van mijn trainingen!

Rooster jan-mrt. 2019

locatietrainingtijdstipstarttrainer
OosterparkRustigAan vervolgdinsdag 20:1504-09-18Barry


Michael Geesink


Mijn naam is Michael Geesink.

Een aantal jaren geleden stond ik qua sport een beetje stil. Hardlopen kwam toen ook niet in mij op, dat doe je toch niet?

Ik had vroeger wel veel gesport van karate tot en met handbal en meer, maar dat was toen. Ik wilde graag het sporten weer oppakken maar had geen idee hoe. De sportschool sprak mij niet aan.
Ga een keer hardlopen” zei een vriend tegen me en hij gaf me wat tips en richting. Ik mocht een sporthorloge lenen en hij gaf me een doel mee, “ren onder een bepaald hartslag“(141 geloof ik). Dat deed ik en wonderlijk genoeg ging er een wereld voor me open, mijn hoofd was zomaar leeg, ik voelde me goed en helder en de dagen daarna sliep ik beter en na een tijdje verloor ik zelfs wat gewicht (wat wel nodig was).

Sindsdien ben ik niet meer gestopt met hardlopen. Het hardloopvirus sloeg over en ik had mijn sport gevonden. Zelfstudie was mijn start (youtube, blogs, boeken) met zelf schema’s maken en blessures krijgen waarvan ik geleerd heb. Vervolgens ben ik bij hardloopgroepen les gaan volgen en met met hardloopevenementen mee gaan doen. Heb je gezien hoe elke hardloper inspanning levert tijdens zo’n run? Ik realiseerde mij opeens dat dit voor elke hardloper geldt, dat dit is wat ons verbindt, als één maakt. Kijk maar naar de glimlachen op de gezichten als ze over de finish zijn gekomen: de blijdschap na zo’n inspanning.
Deze ontdekking verrijkte mijn liefde voor hardlopen nog meer.

Ik ben eigenlijk een docent-drama en ik geef al jaren toneel- en improvisatieles en na een aantal jaar hardlopen en wat marathons in de benen dacht ik “Ik wil deze mooie sport ook overdragen als docent’. Ik heb mij certificaten gehaald en sta nu voor groepen als hardlooptrainer. Ik draag graag mijn ervaringen over en creëer een situatie waar je met plezier leert beter hard te lopen in een veilige leeromgeving.

Rooster jan-mrt. 2019

locatietrainingtijdstipstarttrainer
FlevoparkHalf gevorderd Niveau Iwoensdag 20:0005-09-18Michael

Soufiane Abarkani

SoufianeIk ben geboren om hard te lopen en het liefste lange afstanden, ik doe graag aan ultraloop wedstrijden van 60km of meer. Naast hardlopen doe ik ook aan CrossFit, racefiets en zwemmen maar toch het gevoel die elke keer kreeg na afloop van een hardlooptraining is niet te vergeleken met andere sport activiteiten. Ik geniet van de omgeving om me heen tijdens het hardlopen en vaak voel ik mij één met de natuur.

Ik coach graag hardlopers bij trainingen en ik geniet van elke kleine stap en verbetering die ze maken, ik ben zelf naast hardlooptrainer, een maatschappelijk werker, dus mensen enthousiast maken en motiveren is iets wat ik graag doe en ook waar ik goed in ben.

Rooster jan-mrt. 2019

locatietrainingtijdstipstarttrainer
Amsterdam NoordHalf gevorderd Niveau Idinsdag 20:1504-09-18Soufiane
Amsterdam BeatrixparkHalf gevorderd Niveau Imaandag 19:3003-09-18Soufiane


Lotte Vingerhoets

Hardlopen: daar moet je niet over na denken, maar het kan wel. De ene keer trek je gewoon je schoenen aan en vertrek je voor een rondje om je hoofd leeg te maken. De andere keer volg je een strikt schema om je doel te bereiken.

Training geef ik omdat ik anderen net zoveel wil laten genieten van het hardlopen. Ik wil het vooral leuk en toegankelijk maken. Het draait voor mij niet om snelheid, prestatie of vergelijking met andere maar juist om je zelf te verbeteren.

Je grenzen verleggen en het onmogelijke bereiken, dat is wat hardlopen voor mij betekent. In 2012 liep ik met veel pauzes tussen door mijn eerste rondje. Het werd steeds leuker, zo leuk dat ik in 2015 de Marathon du Medoc liep. Daar deed ik 6u over. Traag, als je het vergelijkt met anderen. Ik liep wel 42 km en daar ben ik nog steeds ontzettend trots op!

Rooster jan-mrt. 2019

locatietrainingtijdstipstarttrainer
WesterparkHalf gevorderd Niveau Idinsdag 19:3004-09-18Lotte Vingerhoets


Bianca

Trainer Bianca

Ik ben als twaalfjarige op de atletiekbaan beland en sindsdien is deze “hobby” redelijk uit de hand gelopen. Ik ben zelf 400m horde loopster en momenteel 6-voudig Nederlands kampioene en werd elfde op het EK in Amsterdam in 2016.

Er is voor mij niets anders dat het gevoel geeft dat rennen doet en dit gevoel wil ik graag delen met andere.

Doordat ik het merendeel van mijn leven op de atletiekbaan heb doorgebracht heb ik veel ervaring opgedaan met alles aspecten die bij het lopen en topprestaties neerzetten komt kijken en deze kennis deel ik graag met jullie.

Rooster jan-mrt. 2019

locatietrainingtijdstipstarttrainer
VondelparkHalf gevorderd Niveau Idonderdag 19:3006-09-18Bianca


Lennart

lennart hatenboerSinds ik 7 was, zit ik al op atletiek. Hier kwam ik al snel er achter dat ik vooral enorm genoot van het hardlopen. Daarom ben ik al snel lange afstanden gaan lopen en heb enorm veel van andere lopers kunnen leren. Met veel verschillende trainers praten, cursussen en mede hardlopers spreken heeft mij enorm veel inspiratie gegeven. Al snel merkte ik dat ik deze kennis en ervaring met andere wilde delen! Ik ben daarom training gaan geven, dit doe ik inmiddels al ruim 7 jaar trainer en specialiseer me daarin vooral op het lopen. Ik vind het mooiste van hardlopen dat iedereen het kan doen, op welk niveau je ook zit, en dat iedereen zijn er genot wel uit kan halen!

Ik hoop in mijn trainingen, mijn enthousiasme en passie voor het hardlopen over te kunnen dragen en jullie te helemaal klaar te stromen voor langere afstanden.

Rooster jan-mrt. 2019

locatietrainingtijdstipstarttrainer
AmstelkwartierBeginnerwoensdag 19:0005-09-18Lennart
AmstelkwartierHalf gevorderdwoensdag 20:1505-09-18Lennart

Reacties zijn gesloten.